Värskasse päriselt elama kolimise eel olid tegelikult suured hirmud, kuidas leida siin tööd. Puhkamas käimine oli üks asi, aga päriselt maale kolimine hoopis midagi muud. Olin valmis vastu võtma kasvõi koristaja ametikoha kui tarvis. Minu arust meedia paisutab selle teemaga pisut üle ja tekitab kuidagi vale kuvandi, et maal ei ole mitte midagi teha. Tegelikult tegusad ja töökad inimesed ei jää kusagil hätta ning kes tahab viriseda, teeb seda nii linnas kui maal.

Kuna tütar oli minemas 2. klassi, siis kodule üsna lähedal asuv Värska Gümnaasium oli kindlasti üks põhjus, et siia võis rahuliku südamega kolida. Kuna ise olin värskelt omandanud Eesti Maaülikoolis magistrikraadi, siis õnneks pole töö leidmisega selle kahe aasta jooksul probleeme olnud. Lisaks on siin hea võimalus tegeleda erinevate hobidega, milleks mina olen leidnud fotograafia, seto leelo, karmoškamängu jne.

Hetkel töötan ASis Värska Sanatoorium turundus- ja kommunikatsioonijuhina ning olen väga rahul. 28. septembril Maal Elamise päeva raames tutvustab oma maja ka Värska sanatoorium. Töökeskkond on kaasaegne, kolleegid sõbralikud ning saan teha endale meeldivat erialast tööd ja tegelen lisaks ettevõtlusega. Minul on läinud veel nii hästi, et töökoht asub kodust ainult 5 minuti jalutuskäigu kaugusel.

Meie pere ehitamisjärgus oma maja asub 10 minuti jalutuskäigu kaugusel töökohast. Seega võib ka maal juhtuda nii, et ei pea sugugi kümneid kilomeetreid sõitma, et jõuda tööle või kooli. Lapsel läheb koolis hästi ja Setomaal on meie arust tõesti väga hea elada. Abikaasa töötab hetkel veel Soomes, aga kindlasti ühel heal päeval leiab temagi sobiva võimaluse jääda paikselt Setomaale elama ja tööle.

Julgustan kõiki maale elama tulema, sest maal on turvaline. Toetav ja kokkuhoidev kogukond ning palju tegevusvabadust on kindlasti seda väärt!

Maal elamise päev on üle-eestiline algatus, mille eesmärk on kutsuda maale elama veelgi rohkem tegusaid ja särasilmseid inimesi.


Laupäeval, 28. septembril avavad kõigile huvilistele oma uksed 35 valda Hiiumaalt Setomaani ja Alutaguselt Häädemeesteni.


Sel päeval ootavad Sind külla lasteaiad, koolid, tervise-, kultuuri ja spordikeskused, külamajad ja ettevõtted – kohad, mis kujundavad elukeskkonda maal.


Loe lähemalt aadressilt maalelamisepäev.ee.