"Palusime teatajal helistada keskkonnainspektsiooni infotelefonile 1313. Teavitasime ka ise keskkonnainspektsiooni ning veterinaar- ja toiduametit," teatab ühing oma Facebooki lehel.

Ametiasutused saatsid kohale jahimehe, kes kitse metsa ajas ning teda seal tõenäoliselt hukkamise eesmärgil tulistas. Kuid infotelefonilt 1313 vastati ühingu pärimisele, et jahimees looma siiski maha ei lasknud ning too jooksis minema.

Eesti Metsloomaühing palub olukorra selgitamiseks ühinguga ühendust võtta inimestel, kes kohapeal viibisid ja loomast ka fotosid tegid.

Ühingu kontaktandmed: e-post info@metsloom.ee, telefon 5632 2200.
KESKKONNAINSPEKTSIOONI KOMMENTAAR, 26.04:
Sündmus oli lühidalt järgmine:


Eile hommikul teatas naisterahvas valvetelefonile 1313, et Kiisa alevikus Lepa tänaval on kolme kuulihaavaga metskits. Valveoperaator teavitas Saku jahiseltsi.


Kell 10 käis jahimees kohal, aga kits läks metsa. Seejärel võttis jahimees juba jahikoera kaasa, et kitse metsas jälitada ja siis vajadusel metsas halastuslask sooritada (majade vahel ei ole tulistamine lubatud).


Kell 13.30 teatas jahimees, et haavatud kitse ta üles ei leidnud, lubas õhtupoole uuesti minna teda otsima.


Kell 18.00 saime Saku Jahiseltsist info, et kits on leitud ja sooritatud halastuslask.


Läbivaatusel tuvastati, et tegemist ei olnud laskehaavadega, kits oli saanud ilmselt kokkupõrkel autoga löögi, mille tagajärjel olid ribide otsad tunginud läbi naha, nähes seeläbi välja nagu oleks tegemist olnud laskehaavadega.