Tuulikute Meistrikoja arhitekti Mihkel Koppeli sõnul järgitakse puu langetamisel maksimaalselt vana rahvatraditsiooni: puu langetatakse veebruari kuus vanal kuul; puu langetatakse põhjatuulega, kui võimalik, siis põhjatuule sisse ning enne langetamist lüüakse kolm korda kirvesilmaga vastu tüve, see hoiab pärimuse järgi kogu söömripuu eluajaks sitikad-satikad puust eemal.

1781. aastal ehitatud Kõruse küla Kivestu talu tuulik on vanuselt kolmas Saaremaa tuulik. Tuuliku juures on kasutatud hulgaliselt vanu käsitöövõtteid, mis on laiemast kasutusest välja läinud juba 19. sajandi algul, näiteks tuuliku põrandalaudised on paigaldatud puitpunnidega ja tuulik on võimeline tootma ainult lihtjahu.

Kristel Metsa sõnul valiti Kivestu tuulik järgmiseks renoveeritavaks veskiks välja kuueteistkümne kandidaadi seast, mille kohta Saaremaa elanikud Altiale taotluse olid esitanud. „Kõruse Kivestu talu tuulik jääb Harilaiule viiva loodusmarsruudi äärde, samuti ei asu tuulik kuigi kaugel Kõruse külaplatsist. Omanikul on koostöökokkulepe Tagamõisa MTÜ-ga, kes haldab Kõruse küla väljakut ja tuulik on taastamisjärgselt igal ajal kogukonna kasutada. Küla üritused seotakse tuulikuga, et lisada piirkonnale atraktiivsust ja väärtustada kultuuripärandit. Ja mis kõige tähtsam – see igivana tuulik pannakse ka tööle ning varsti saab teada, millist jahu jahvatati 230 aastat tagasi,“ ütles Mets ning lisas, et uues kuues Kivestu veski peaks valmima septembriks.