Pikima nimekirja on kokku pannud staažikas valimisliit Ühtne Koeru, kus on 19 nime. Kohalikest prominentidest kandideerivad selles nimekirjas E-Piima juht Jaanus Murakas, konstaabel Mati Seire, kunagine vallavanem Jaago Kuriks, hooldekodu juhataja Rünno Lass ning koolidirektor Tiit Kalda.

Palju ei jää maha ka teine valimisliit Parem Koeru, kelle esinumber on taas endine vallavanem Aldo Tamm. "Tahan end rohkem kodukohaga siduda," ütleb Tamm, kes vahepealsete võimumängude tulemusena teeb omavalitsustööd hoopis Nõva vallas. Lisaks Tammele on huvitav kandidaat veel Eestis kodunenud soomlane, ehitus- ja restaureerimisfirma juht ning Ervita mõisa omanik Jarkko Kalevi Arhilahti.

Praegu on Koerus võimul valimisliit Ühtne Koeru, kes moodustas koalitsiooni IRLi nimekirjaga. Pärast eelmisi valimisi oli vallasekretäri Jaanika Aava sõnul esialgu kaks aastat vallavanem Aldo Tamm, seejärel teda umbusaldati ning võimu võttis Väino Tippi.
Selle aasta aprillist Tippi lahkus ning vallavanemaks valiti endine Kareda vallavanem Triin Pobbol. Pobbol kandideerib nüüd IRL-i ehk "naiste" nimekirjas, Väino Tippi aga üksikkandidaadina.

"Ei oska öelda, kuidas seekord läheb," selgitab Aava. "Kumbki valimisliit vallavanema kandidaati välja käinud pole ja seda, kuidas naistel läheb, on veel raskem prognoosida."

Koerus elav valija Randar Vahar viitabki just sellele: "Uues volikogus võiks olla vähem omavahelist nääklemist!" Esimese asjana ütleb ta aga seda, et jalgpallistaadion, mida Koerus ehitatakse, võiks valmis saada. Kindlasti parandaks Koeru elu see, kui siin oleks rohkem töökohti. Kiita saavad valija käest aga kergliiklusteed, mis ehitati praeguse volikogu ajal, eriti palju leiab kasutamist tee Väinjärve äärde.

Ervita naine Leili ilmselt valima tulles seda teed just kasutaski, kuna on selle 5-6 kilomeetrit Ervitalt Koeruni sõitnud jalgrattaga. "Ilus ilm ja hea tee, mis viga sõita!" kiidab ta. "Muidu on meil Ervital kena elu, aga pood võiks olla!" ütleb naine. Praegu käib seal kaks korda nädalas lavka. Lisaks soovib ta, et uus volikogu seisaks hea Ervitale kanalisatsiooni ja laste mänguväljaku rajamise eest.