Konesko AS tegeles aastast 2008 väiketuulikute arendamise ja tootmisega. Tänavu müüdi edasine arendustöö, tootmine ja intellektuaalne omand TUGE Energia OÜ ettevõttele. Ettevõte alustab tuulikute tootmist energia- ja keskkonnatehnoloogiale fokuseerivas PAKRI Teadus- ja Tööstuspargis ning Konesko AS jätkab ettevõtte tootmispartnerina lepingulise allhankijana.

"TUGE 10 tuulik on Eestis ja ka väljaspool Eestit soojalt vastu võetud ning nõudlus turul kasvab. Seetõttu paneme suurt rõhku tootearendusele, et luua uued, veelgi efektiivsema energiatootlikkusega tuulikud,“ ütles TUGE Energia OÜ tegevjuht Indrek Gregor. “Esmane tootearenduse ja kasvufaas on läbitud ning edasine tootmine vajas iseseisvat organisatsiooni. Konesko juhtkonna usaldus TUGE Energia loomiseks annab meile kindluse, et suudame edu saavutada.“

“Alustada pikaajalist koostööd suurima kodumaise väiketuulikutootjaga on meie senise 7 aasta töö üks parimaid tulemusi,“ ütles PAKRI Teadus- ja Tööstuspargi tegevjuht Enn Laansoo, Jr. “Pakume oma värskele kliendile energiatõhusaid ja LED-valgustusega ruume, peatselt saame pakkuda ka elektrit otse tuulikust ning taastuvenergial küttelahendust. Samuti toob TUGE Energia lisandumine PAKRI parki uued testimisvõimalused tuuleenergeetika vallas ning tõstab Eesti valdkondlikku kompetentsi oluliselt,” kinnitas Laansoo.

TUGE Energia ja PAKRI Teadus- ja Tööstuspark sõlmisid 5-aastase koostöölepingu, mille eesmärk on välja ehitada ja seadistada TUGE® väiketuulikute testimis- ja arenduskeskkond ning tootmine PAKRI hoonekompleksis Kivi tn 2, Paldiskis. Koostöölepingu teine osa on leida investeeringud uute tuulikute arenduseks ning sertifitseerimiseks. Investeering tehnoloogia arendusse planeeritakse kaasata läbi PAKRI ja Tehnopoli poolt asutatud Energia- ja Keskkonnatehnoloogia Arenduskeskuse OÜ (RoheTAK), mis tegeleb hetkel osa investeeringu kaasamisega EAS’ist.

“Konesko juhtkond usaldas väiketuulikute edasise arendamise ja tootmise meeskonnale, kelle eesotsas jätkub tugevate kogemustega Konesko endise tuulegeneraatorite osakonna projektijuht Indrek Gregor ning oleme valmis pakkuma tootmistuge nii olemasolevate mudelite kui ka uute tuulikumudelite valmistamisel” kinnitas AS-i Konesko tegevjuht Mart Hirtentreu.