„Parima magustoidu valimine muudab võistlemise selgepiirilisemaks ja annab tarbijatele selgema pildi, sest on ju olemas soolased ja magusad piima- ja kondiitritooted. Jäätiste, pudingite ja kohupiimade paigutamine ühte või teise kategooriasse muutub arusaadavamaks. Teisalt kokad kujundavad meie maitse-eelistusi samavõrra oluliselt, kui tööstused ning nende arvamus on ühtviisi oluline meile kõigile,“ lisas ta.

Käesoleval aastal jätkub eraldi kategoorias viiendat aastat järjest „Parim Toode Eesti Väike-Ettevõttelt“, millel Toiduliit näeb panust piirkondliku ettevõtluse innustamisele ning väiksemate tootjate tunnustamisele.

Toiduliit korraldab konkursi koostöös Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudiga. Suure panuse annab hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad teadusasutuste, ministeeriumite, järelevalveasutuste, kaubanduse, toitlustusasutuste, toiduajakirjanike jt valdkondade esindajad, kes on enne hindamistööle asumist läbinud vastava koolituse.

Konkursi esimeses etapis hinnatakse väiketootjate uudistooteid regiooniti. Hindamine toimub kõige eelduste kohaselt 7. märtsil Tartu Kutsehariduskeskuses.

Tootegruppide võitjaid asub komisjon välja selgitama 20.-22. märtsini toimuvatel eelhindamistel.

Tootegruppide võitjate seast valitakse üldvõitjad 3. aprillil ning Eesti Parim Toiduaine 2012 tehakse teatavaks toiduainetööstuse aastakonverentsil aprilli lõpus.

Möödunud aastal laekus konkursile kokku 166 võistlustoodet.