Tartu linnapea Urmas Kruuse palus linlastelt kannatlikku meelt ja mõistvat suhtumist. “Sellised õppused on väga olulised, et võiksime end võimalikus ohuolukorras turvaliselt tunda. Pool tundi ebamugavust tuleb lihtsalt ära kannatada, sellest saadav kasu on aga mõõtmatult suurem,” lisas Kruuse.

Õppuse eesmärk on harjutada koostööd olukorras, kui on vajalik sulgeda kõik Tartu linnas olevad Emajõge ületavad sillad. Õppuse stsenaariumi järgi on tulnud info, et ühel Tartu sildadest planeeritakse rünnakut.
Milline oht täpselt ähvardab ning millisel sillal, ei ole stsenaariumi järgi teada. Turvalisuse tagamiseks peatataksegi liiklus kõigil jõge ületavatel sildadel ning asutakse ohuallikat otsima.

Kaitseliidu Tartu maleva staabiülem leitnant Tanel Meiel ütles, et koostööõppuse peamine mõte on anda erinevatele struktuuridele võimalus tegutseda koostöös teiste ametkondadega reaalsusele lähedases olukorras, reaalses ajas ja ruumis.

“Meil on küll olnud mitmeid kriisireguleerimisõppusi, mille käigus oleme saanud harjutada ka oma sõjaaja ülesannete täitmist, kuid nii suures mahus tegevust Tartus oleme saanud seni proovida vaid kaardiharjutustel.”

Õppuse korraldajad paluvad linlastel arvestada oma käikude planeerimisel sildade sulgemisega.

Kell 12 toimub raekoja platsil lõpprivistus, kus õppusel osalejad näitavad linnarahvale varustust ning pakutakse sõdurisuppi.

Koostööõppust korraldavad: Kaitseliidu Tartu malev, Lõuna Prefektuur, Lõuna-Eesti Päästekeskus, Kaitsepolitseiamet, Demineerimiskeskus, Tartu vangla, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused, Tartu linn jt.