Ministri sõnul on Eesti toidu tuntukstegemisel üks määravaid rolle tippkokkadel. „Tippkokkade töö tõmbab tähelepanu ja edastab sõnumi Eesti suurepärasest toorainest ja oskuslikest kokkadest, kelle käe all valmivad maitsvad road.“

Järjekorras 16. Tallinna toidumess on toiduvaldkonna uuendusi ja paremikku ühe katuse alla koondav kohtumispaik, mis kätkeb kogu ahelat põllumajandustootjatest tippkokkadeni. Messi külastab ligi 7000 ärikülastajat.

„Just sellistel üritustel ristuvad toiduvaldkonna tipptegijate teed ja ideed, luues aluse uue väärtuse tekkimiseks. Alles septembris nägime Tallinnas kõrgetasemelist ärifoorumit, kus kohtusid pooltuhat Skandinaavia, Baltimaade ja Venemaa tippkokka ja toiduprofessionaali. See on märk,“ sõnas Kruuse.

Eesti kokkade oskusi kohaliku tooraine kasutamisel saab näha ka Tallinna toidumessil. Aasta noorkokk 2015 selgitatakse välja kolmapäeval, 28. oktoobril. Aasta kokk 2015 finaalvõistlus toimub neljapäeval, 29. oktoobril. Bocuse d'Or 2015 Eesti esindaja koha eest võistlevad viis tippkokka reedel, 30. oktoobril. Bocuse d’Or 2015 Eesti esindaja valimist toetatakse maaeluministeeriumi Eesti toidu programmist.