Kell 11 oli esimene õppetund ning alguseks olid kohal 4 inimest, kes tahtsid tarkusi omandada. Töid ja tegemisi juhendas Laiuse õletoa asutaja Aime Lang.

Esmalt rääkis ta veidi kaartide tegemisest üldse. Kui esiküljega on lihtne, siis tagumine külg kiputakse tema sõnul ära unustama. "Tegelikult tuleks töö lõpuni viia ning viimasele küljele teha kasvõi väike täheke, et töö terviklikuks muuta," sõnas Lang. "Soovitan ka alla äärde tegijal oma initsiaalid lisada."

Jõulukaartide tegemine sobis nii suurtele kui väikestele. Esmalt tuli valida meelepärast värvi paber ning seejärel sobivat värvi sammal. Sammalt oli nii rohelist kui halli. Mõlemat tuli üsna õrnalt hoida, sest muidu võivad nad lihtsalt katki minna.

Seejärel sai igaüks Langi poolt ettevalmistatud õlelehe, et küünal välja lõigata ning kaardile kleepida. Tulemus oli väga vahva ning pakkus rõõmu ka lastele.

Siis tuli suurte kord: õleehte valmistamine. Kuigi see võib tunduda üsna lihtne, siis üsna kergelt libisesid õled näpu vahelt ära või ei jäänud täpselt nii nagu tegija soovis. Tegelikult olid õled juba valmis töödeldud ehk eelnevalt niisutatud, et neid saaks näppude vahel vajutada.

Lang lõikas igale osalejale neli õlejuppi, mis olid kõik ühepikkused. Neli õletükki tuli keskkohast kahe näpu vahel kokku vajutada, et neid parem kinni oleks hoida. Seejärel võtta üks paraja pikkusega niidijupp ning seda siduma hakata. Alustada tuli pealmisest nii et niit jooksis selle alt ning järgmisel õlel pealt. Ja nii terve ring. Kui ring täis, siis teine ring: pealmisel alt poolt ning alumisel pealt poolt. Seejärel tuli teha esimene sõlm kahe keeruga ning veel kaks sõlme, et asi ikka kindel oleks.

Niidiga kinnitamine polnud kindlasti kõige kergemate killast. Kuid töö sai tehtud ning sellega võis isegi rahule jääda. Esimese korra kohta.

Seega ei peagi alati ehteid minema poest muretsema, vaid mõned kaunistused saab lihtsatest vahenditest isegi tehtud.