Külmapealinn hakkab suvel sööma küüslaugukomme


Külmapealinn hakkab suvel sööma küüslaugukomme
Foto: Raivo Tasso

Jõgeva linna päevade ajal saab esimest korda maitsta külmalinna uut tunnustoodet - küüslaugukomme, mis peale kibeda mugula sisaldab ka taruvaiku, kohvikoort ja alkoholi.

Möödunud sügisel mõtles Jõgeva endale välja küüslaugust tehtud tunnussupi, nüüd on järg maiustuste käes, mida mujalt ei leia, kirjutab Vooremaa.

Kommide peale tuli küüslaugufestivali korraldav ärimees Aimar Pihlak ning teostada aitas ideed Kõlleste Kommimeistrid.

Küüslaugukommid on tehtud käsitsi väga kvaliteetsest tumedast šokolaadist ning meenutavad kujult küüslauguküünt - sarnastust rõhutavad veelgi kommide peale valge šokolaadiga tõmmatud triibud.

Täidis koosneb kohvikoorest, taruvaigust, alkoholist, küüslaugupulbrist ning sojaletsitiinist.

Lisaks kommidele tuleb tootmisest ka mahedama maitsega küüslaugušokolaad.

Ernesaks