Lisaks süüdistab prokuratuur Priit Saksingut selles, et grupis koos teise süüdistatavaga taotleti aastail 2011 – 2013 PRIA-lt MTÜ-le Peipsi Kalurite Ühing kalurite koolitustegevuseks toetust pettuse teel, näidates koolitustegevusele kulunud summasid tegelikest kuludest suurematena. „Sellega pani Saksing grupis koos kaassüüdistatavaga toime soodustuskelmuse, mis seisnes pettuse teel soodustuse saamises,” selgitas süüdistust prokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius.

Peale Priit Saksingu on süüdistatavate hulgas veel Andrus Sibul, Aita Saksing ja Harri Uusallik. Üks neist on kaassüüdistatav soodustuskelmuses ja kahte süüdistatakse sellele kaasaaitamises.

Tänasel esimesel kohtuistungil täpsemate süüdistusdetailide juurde veel ei jõutud ja kriminaalasja kohtulik arutamine jätkub järgmisel nädalal.

Priit Saksing (67) on pidanud mitmeid juhtivaid ametikohti, sealhulgas töötanud Jõgeva maavanemana, Tallinna Sadama personalidirektorina, Silmeti peadirektorina, Sillamäe linnavolikogu esimehena. Ta on pälvinud Jõgevamaa vapimärgi.