„Meil on hea lahendus ka neile, kes kasutavad robotmuruniidukit või multšijat. Meie muruväetis kiirendab niidetud muru lagunemist tänu spetsiaalselt väljatöötatud koostisele ja kasulike bakterite olemasolule. Lisaks annab muruliblede mahajätmine robotmuruniiduki või multšija kasutamisel loodusliku väetamise efekti,” kinnitas Laanemets. „Mahaniidetud muru lagundamine kasulikeks toitaineteks toimub väetises leiduvate mikroorganismide abil. Bakterite paljunemisele aitab kaasa lisakoguse süsiniku olemasolu, mida tagab spetsiaalne humiinhapete- ja bakteriterikka väetise kasutamine.”

Laanemetsa sõnul tasub väetiste kasutamisel jälgida täpseid juhendeid ja mitte üle- ega aladoseerida vajalikke koguseid. Ühel juhul tapetakse taim suure doosiga lihtsalt ära ja teisel puhul ei saa taim kõiki vajalikke toimeaineid mullast kätte.

Õnneks on turule tulnud uue põlvkonna orgaanilised väetised, mis on keskkonnasäästlikud ja valmistatud täielikult orgaanilistest komponentidest – sobides seega hästi ka mahetootmisesse. Sõltuvalt taime toitainevajadusest saavad aiapidajad valida erinevate väetisetüüpide vahel, nii pakub Ecofert orgaanilisi-, orgaanilis-mineraalseid- ja mineraalseid väetiseid. Igal väetistegrupil on omad kasulikud tegurid ja toimeained, mida tark aiapidaja oskab neid kasutades saada küllusliku saagi.

Podcastis „Kevad sinu kodus” räägib Kaspar Laanemets, millest väetiste valikul lähtuda, et saada taimekasvatuses parim tulemus.

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid