Indrek Klammer ütles, et kindlustusseltsid on põllumeestele juba soovitanud, et võtku nad õhtuti oma masinatelt seadmed maha.

OÜ Voore Farm Teenused töötajad on igal õhtul eemaldanud seadmed oma John Deere´i masinatelt. Need saab maha paari minutiga ja need jäid alles. Samas näiteks taimekaitsepritsilt võtab seadme eemaldamine aega tublisti üle tunni ja sellised seadmed jäid masinatele peale ning täna hommikuks läinud nad olidki.
Kaamerast vargad ei hoolinud.

„Kuidas ei suudeta selliste röövide puhul jälile saada? GPS-seadmeid on juba varastatud pikemat aega,” pahandas Klammer.

Ta kahtlustas, et tegu on Leedust pärit kurikaeltega ja tegemist on tellimustööga, ehk varastatud kraam viiakse Eestist välja.

„Kuu aega tagasi käisid meie firmas mingid mehed tasuta asfalti pakkumas,” rääkis Klammer, arvates et ju siis käidi vaatamas ja maad kuulamas, et kust mida on võtta.

Lääne-Virumaa põllumees lisas, et vahepeal olidki nende kandi mehed öösiti patrullimas, et vargusi ära hoida. Niipea, kui nad öised patrullid lõpetasid, olidki vargad platsis.

GPS-seadmete vargusest kirjutas eelmise nädala Maalehes pikemalt Lii Sammler (Vt „Vargajõuk teeb traktorid GPSidest puhtaks”).

Paraku nii suurt kahju, kui sai Voore Farm OÜ, kes arvestab varastatud GPS-seadmete hinnaks umbes 60-70 000 eurot, pole varem toimunud.
Kokku rüüstati 10 masinat.