Kuivastu-Virtsu liinil kestavad kell 17 väljuvad reisid ca 30 minutit tavalisest kauem, sest just selle väljumise ajal toimub laevade paraad. Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin märkis, et oma sõitu sellele ajale rihtides on igal reisijal võimalik ise ajaloolisest hetkest osa saada. „Parvlaevad Muhumaa ja Saaremaa stardivad kummastki sadamast tavapäraselt kell 17, ent võtavad vahepeal tööst väikese pausi ja löövad koos pardalolevate reisijatega tee peal oma sõsara Hiiumaaga maha ühe rõõmsa tantsu. Tants peetud, suunduvad mõlemad laevad reisijatega edasi oma sihtkohta,“ rääkis Hiiuväin.

Tantsu tõttu jõuavad kell 17 väljuvad reisid sihtsadamatesse hiljem ning vahepeal jäävad mõlemast sadamast ära väljumised kell 17:35. Järgmised reisid väljuvad kell 18:10. „Palume klientidel mitte arvestada teisipäeval kell 17:35 väljumisega ning võimalusel sõita hoopis kell 17 väljuvate reisidega – sel moel on võimalus ka ise tantsiva laeva peal viibida ning ajaloolisest hetkest vahetult osa saada,“ lausus Hiiuväin.

Rohuküla – Heltermaa liinil annab parvlaevale Hiiumaa loa tantsuks parvlaev Ofelia, kes teenindab teisipäeval ise liini, Hiiumaa väljub vaid Heltermaalt kell 6:30 ja 22:30 ning Rohukülast 20:30. Et Ofelia üleveomaht on Hiiumaa omast märksa väiksem, palub laevafirma klientidel võimalusel sellega arvestada. Kindla pääsu enda poolt valitud reisile garanteerib e-pilet.