Valga Säde pargi väravad avatakse laupäeval kell 16 ja tegevust jagub kõigile. Korraldajad on eesmärgiks võtnud selle, et olla rahvale avatud ning tutvustada Valgamaaga seotud ajalugu laiemale publikule.
Pargitud kalanahad, millest soovijad saavad Liivimaa Maapäeval valmistada rahatasku.

Liivimaa Maapäeva ja keskajateemaliste loengutega alustas Valga Muuseum juba kevadel. Kõigil huvilistel oli võimalik osaleda kokku kuuel ettekandeõhtul. Laupäeval viib õhtujuht Jaanus Rohumaa laval läbi keskaegseid sketše. Lisaks tegevustele laval loovad ajastuhõngu pargis olevad dekoratsioonid ja külastajad koos ajastutruude riietega.

Töötubades saavad peokülalised õppida küülikunahka parkima, valmistada endale kalanahast rahatasku, nahast käepaela, loomaluust ehte, taimedest nahamäärde või originaalse söejoonistuse. Tegutseb sepp ja piinakamber. Soovijatel on võimalik lasta endast keskaegses rõivastuses pilti teha. Õpitakse mõõgavõitlust ja vibulaskmist, laste rõõmuks on kohal poni. Tegutseb keskaegne apteek ja kirikule koguvad annetusi nunnad. Kehakinnitust pakub Vanamõisa Toitlustus ja lastekohvik.
Luu graveerimise töötuba

Vana-Liivimaa Maapäevale sarnaselt arutleme ka meie oma sündmusel kaasaegsetel tähtsatel teemadel. Õhtujuht Jaanus Rohumaa ja Euroopa Liidu Komisjon ootavad kaasa mõtlema kõiki debatis: “Kultuurilise mitmekesisuse hoidmine Euroopa Liidus – selle väljakutsed ja võimalused".

Avalikus arutelus osalevad: Rein Järvelill, kes on Seto Infoseltsi juhataja, ta esindab setode kui väikese kultuuriruumi esindaja nägemust. Karel Simson on kohalik ühiskonna- ja poliitikahuviline noor ja ta esindab kohalike noorte mõtteid ja ettepanekuid. Juhan Lepassaar on Euroopa Komisjoni liige ning Juha-Matti Aronen on Soome Suursaatkonna esindaja debatis.
Pargitud vasikanahk

Teiste külaliste hulgas ootab Valga Muuseum Liivimaa Maapäevale veel ka Soome suursaadikut Timo Kantolat. Kõik huvilised on oodatud suursaadikuga vestlema ja külastama Soome telki, kus jagatakse infot Soome Euroopa Liidu eesistumise kohta, näidatakse innovatiivseid loodushoidlikke materjale, pakutakse Fazeri šokolaadi ja Karjala pirukaid. Tegevusi Liivimaa Maapäeval toimub kokku 11 telgis.

Sarnaselt eelmise aastaga tegeleb Valga Muuseum ka sel aastal heategevusega. Täpsemalt kogutakse toetust Valga Jaani Kirikule. Kogutud rahade abil valmib Audovate perekonnapink isale ja pojale, Jaan ja Peep Audovale. Heategevuslikul eesmärgil müüakse küünlaid ja raamatuid. Värvilisi lõhnaküünlaid käisid Võhma Valgusevabrikus valmistamas Valga Muuseumi väikesed muuseumisõbrad.

Liivimaa Maapäeval esinevad Auli, Triskele, Koidu Tähed, Salatores Revalienses ja Rondellus.
Sepatöötuba