Paarikümne meetrise üldpikkuse ja 1,65 meetrise süvisega OÜle Sõru Liinid kuuluv tuukrilaev seisis talvel kai kõrval ning hakkas pealtnägijate sõnul täna ootamatult põhja vajuma.

Enne kui midagi ette jõuti võtta, vajus laev vee alla.

Lehtma sadamakapten Vello Heinmets ütles, et lekke põhjus selgub siis, kui laaev on uurimiseks kaile tõstetud.

“Kai ääres on 4,5 meetrit vett, laev istub seal ilusti põhja peal ja sealt saab teda üsna kerge vaevaga üles tõsta,” selgitas Heinmets.

Laev ei ole tema sõnul eriti suur, kuid nii pikk ja raske siiski, et talveks teda veest välja ei tõsteta ning jäetakse kai äärde seisma.

“Veega täitus alus sedavõrd kiiresti, et pump jõuti küll kohale tulla, kuid tööd sellega enam teha ei saadud,” selgitas Heinmets.

Vajumise ajal laeval inimesi ei olnud ning sadamakapteni sõnul mingist suurest õnnetusest rääkida ei saa.

“Natuke häbiväärne ja piinlik uppumine,” nentis ta kokkuvõtteks.

OÜ Sõru Liinid esindaja Siim Rammo ütles, et laev tõstetakse juba lähipäevil merest välja ning mingit erilist probleemi sellega pole.

“Palju siin rääkida ei ole, laev oli kogu talve seisnud, lekke võis põhjustada jääst saadud vigastus või veel tõenäolisemalt lõhkenud toru,” lausus Rammo.

Kuna alus on tema sõnul pigem kaatrimõõtu, siis selle merest kättesaamisega  raskusi ette näha ei ole, seda enam, et ettevõttel seisab läheduses oma ujuvkraana.