“Meie eesmärk on kaasata koduleivaküpsetajaid leivakultuuri arengusse ning pakkuda neile võimalust särada ka kodukandist märksa laiema tarbijaskonna ees. Koduleivaküpsetajad ja konkursi võitjad on meile olnud suurepärasteks partneriteks, kellega koostöös rikastasime Eesti leivalettide valikut kahe uue ja väga omanäolise rukkileivaga. Ootan põnevusega, milliseks kujuneb meie koduleivasarja kolmas, ehk 2014. aasta võiduleib,” lisas Rühka.

Eelmisel kahel aastal laekus võistlustele “Leiburi leivategu”  mitmelt poolt Eestist kokku üle 120 rukkileiva retsepti. “Leiburi leivategu 2013” võitjaks osutus Eha Karus Jõhvist ning “Leiburi leivategu 2012” võitis Triin Kuus Põltsamaalt. Mõlemad leivad, nii “Eha hommikuleib” kui ka “Triinu leib” on endiselt edukalt müügil poodides üle Eesti ning on leidnud oma truu ja püsiva tarbijaskonna.

Leibur ootab kõikide koduleivaküpsetajate retsepte kuni 31. oktoobrini. Selleks, et konkursist osa võtta, tuleb saata žüriile omaloominguline rukkileiva retsept koos fotoga Toidutare portaali kaudu aadressil toidutare.ee/leivategu2014.

Professionaalidest koosnev žürii valib novembri alguses kümme parimat retsepti, mille autorid kutsutakse novembris Tallinnasse finaalvõistlusele. Sinna peavad finalistid kaasa tooma kaks eelmisel päeval küpsetatud võistlusleiba, mis on valmistatud täpselt eelvoorus osalenud retsepti järgi.

Konkursi „Leiburi leivategu 2014“ võitjat premeeritakse 1500 euroga, võiduleib võetakse tööstuslikuks tootmiseks kohandatult Leiburi sortimenti ning uus toode ilmub Eesti poelettidele uue aasta alguses. Võiduleiva autor saab kaasa rääkida nii leiva nime välja mõtlemisel, pakendi kujunduse loomisel ning oma retsepti tööstuslikuks tootmiseks kohandamisel.