- Tigude-nälkjate puhul on andnud paremaid tulemusi õlle ja värskelt kääriva kalja lõhn. Täitke õlle või kaljaga osaliselt sügav taldrik või purk ning kaevake see maa sisse. Peibutuskalja võib valmistada ka ise: pange sügavamasse purki kuivatatud leivaviil, valage peale läbikeedetud jahutatud vett ja lisage paar rosinat. Ka maapinnale asetatud poolik greip või apelsin on väiksemal aialapil tigudele-nälkjatele hea peibutis - puuvilja alla kogunenud parv tuleb varahommikul või hilisõhtul vaid ära korjata ning hävitada.

- Tigude tõrjes saab ära kasutada nende meelistaimi, millele nad alati kogunevad ja kust neid on lihtne ära korjata. Päeval peidavad teod end sageli lemmiktaimede lehtede alaküljele või nende vahetusse lähedusse puutükkide ning kivide alla. Sellised lõksutaimed on mädarõigas, saialill, tsinnia, peiulill, põlduba, hosta, kõrvitsalised, lillhernes, rebas-
hein, lehtpeet ja aedmalts. Kui nende lähedusse luua ka kunstlikud peidupaigad, siis jääb üle vaid olla hoolas kahjutekitajate ärakorjamise ning hävitamisega.

- Sipelgaid saab kokku meelitada magusa alkoholilahusega. Kaevake magusa veiniga täidetud pudel maasse, nii et pudelisuu oleks maapinnaga tasa. Sisseronimise hõlbustamiseks pange pudelisse õhuke puulaast. Kus sipelgaid on palju, sinna pange mitu pudelit. Mõne päeva jooksul leiavad tuhanded sipelgad joovastava vedeliku sees otsa - milline meeldiv surm!

Targu talita