Loomakaitsjad aga algatasid petitsiooni, mis nõuab massimõrva lõpetamist. Sellele on kogutud juba enam kui 20 000 allkirja.

"Rotid pole inimestele ohtlikud. Nende ainus süü seisneb selles, et paljud pariislased arvavad, et neid pole meeldiv ringi sibamas näha," selgitas petitsiooni taga seisev loomaõiguslane Josette Benchetrit. "Kuid kas see on tõesti põhjus neile surmanuhtlus välja kuulutada? Töötan lastepsühholoogina ning vaatan kurjust, mida inimesed rottide suhtes demonstreerivad, õudusega. Tapmise asemel peaksime leidma mingi alternatiivi - näiteks kontratseptiivsed vahendid."

Lisaks tuleb Benchetrit' arvates inimestele õpetada, et rotte pole vaja karta. Foobiatega tuleb võidelda ning vägivald peatada, on loomakaitsjad veendunud.

Mõned asjatundjad on rõhutanud sedagi, et tegelikult on miljonid rotid, kes Pariisis elavad, kasulikud, süües igaüks aastas ära üheksa kilogrammi prügi. Tänu neile ei ummistu ka kanalisatsioonitorud.

"Tegemist on hädaolukorraga, me peame tegema kõik, et rottidest vabaneda. Kuigi ega meile endalegi need tapmisoperatsioonid meeldi. Ka mina armastan loomi," selgitab linnaametnik George Salines, kelle ametivaldkonda kõnealune teema kuulub. Ning lisab, et rotid paljunevad piisava toidu ja vee olemasolul ülikiiresti ning neid on Pariisis liiga palju.

Allikas: The Local