Nii saab Kuusalu ja Vihula valdadelt taotleda värvi ostmise toetust. Samuti pakutakse kampaanias osalejatele 20-protsendilist värvisoodustust mitmetes ehituspoodides ning mitmete ettevõtete poolt nii Tallinnas kui ka kohalikes kauplustes.

„Meie külamaastike silmatorkavaimaks elemendiks on hästi hoitud majad. Lahemaa rahvuspargis, Kuusalu ja Vihula valdades on tuhandeid vanu väärtuslikke hooneid. Nende värvimine vajab teadlikkust, mis on just sellele konkreetsele majale kõige sobivam hoolitsus. Kui Kolgaküla selts, Kuusalu ja Vihula vallad pöördusid meie poole ideega, et toetavad majade värvimist, olime valmis härjalt sarvist haarama ja koheselt korraldama kampaanias osalejatele tasuta värvikoolitused. Ootame rohket osavõttu ning loodame, et selle ühisalgatuse tulemusena muutuvad Lahemaa külad veelgi hoolitsetumaks,“ lausus Ave Paulus.

Koolitused toimuvad 27. mail Võsu rannaklubis, 28. mail Kolgaküla rahvamajas ning 3. juunil Kuusalu rahvamajas. Koolitustel jagavad nii teoreetilisi kui ka praktilisi teadmisi traditsioonilistest värviliikidest, -toonidest ja nende kasutamisest Tarmo-Andre Elvisto Säästva Renoveerimise Infokeskusest, Diana Haapsal ja Claudia Valge Eesti Kunstiakadeemiast ning Indrek Naaris OÜ Sadolinist. Samuti esinevad Ave Paulus Keskkonnaametist ning Kuusalu ja Vihula valdade esindajad. Värvikoolituse lõpetab praktiline töö 4. juunil Joaveski papivabrikus, kus töölistemaja saab värske ilme linaõlivärviga.

Koolitustel osalemine on tasuta, ent eelnevalt on vajalik registreeruda. Lisainfo ja päevakavad on leitavad Keskkonnaameti kodulehelt.

Koolitust toetavad Kuusalu ja Vihula vallavalitsused ning SA KIK.

Käsmu küla.