Mõte põlevkivituhast kassiliiva toota tekkis sellest, et Lotmanil endal on kodus kass ning seni pole tuhaga midagi mõistlikku peale osatud hakata.

Meeskond, kuhu kuuluvad keemia- ning majandusharidusega, turundus- ning müügitöö ning projektijuhtimise kogemustega neli noort inimest, on valmis saanud toote prototüübi ning oleksid koheselt valmis ka tootmist alustama. Hetkel see siiski võimalik pole, sest puudub tootmisliin. „Me oleme tõestanud, et põlevkivituhast saab kassiliiva teha. Kui Ajujahil auhinna võidame, soetame liini ja hakkame kohe tootma,“ tutvustab Lotman tulevikku.

Lisaks liivale endale on kujundatud ka kotid, milles liiva müüma hakatakse. Paberist kotte kaunistavad kodutute kasside varjupaiga elanike pildid. Iga uue partii jaoks kasutatakse erineva kassi pilti.

Hinnakalkulatsioonid näitavad, et põlevkivituhast toodetav kassiliiv saab olema odavam kui paljud hetkel müügil olevad samalaadsed tooted. Müüa plaanitakse uut toodet suurte kaubanduskettide kaudu.

Lotman rõhutab, et OÜ Plaisir du Chat on sotsiaalselt vastutustundlik ettevõte: „Me vähendame ökoloogilist jalajälge ning teeme toote arendamisel ja turustamisel koostööd kodutute kasside varjupaikadega.“

---

Kes saab miljoni?

- Eesti suurimast ettevõtluskonkursist Ajujaht võtavad osa 18–35aastased noored kuni seitsmeliikmeliste meeskondadega.

- Konkursile esitatud 2000 äriideest valiti välja kaheksa lõppfinalisti: virtuaalne aed, põlevkivituhast kassiliiva tootmine, tsitaadiportaal, spordivõistlusel osalejate jälgimine reaalajas, lemmikloomade tervisekontrolli tarkvara, suurte elektritarbijate energiahaldusprogramm, minirulaparkide tootmine, hepatiidiviiruse C mudelid.

- Võitja selgub 12. mai auhinnagalal.

- Auhinnafond on 1 miljon krooni (ligemale 64 000 eurot), mis jagatakse parimate ideede vahel.

- Konkurssi toetab Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS), läbiviimist kaasrahastab Euroopa Sotsiaalfond.

Allikas: Ajujaht