“Kui maale kolivad ettevõtlikud inimesed, siis algul loovad nad töökoha endale ja edaspidi suure tõenäosusega ka teistele,” ütleb Nõgel. Tänavusel messil ongi keskendutud ettevõtlusele. Seminaril jagavad ettevõtlikud maale asujad oma kogemusi ja kohvikus toimub individuaalne nõustamine, kus saab oma äriidee konsultandiga läbi arutada.

Lisaks messile on neil info liigutamiseks ka kodulehekülg, kust leiab soovitusi maale elama asumiseks, kontaktandmeid ja kinnisvarapakkumisi. 

Seda, kui palju peresid “Maale elama” algatuse tõttu on maale kolinud, ei oska ta öelda, kuna suurem osa ei anna neile sellest teada.

On teada, et 80 peret on kasutanud projekti pakutavaid teenuseid. Osa on ka ära läinud, kuid neist enam kui pooled ei ole siirdunud linna, vaid endale sobivamasse maakohta, mis tihti asub linnale lähemal.


MESS “Maale elama”

  • Toimub laupäeval 11. aprillil kella 10−17 Tallinnas Kalevi Spordihallis (Juhkentali 12).
  • Maaelust unistavaid inimesi ja peresid ootavad messil 55 kogukonda, kes jagavad oma teadmisi maal elamisest ning loodavad leida uusi toredaid ja ettevõtlikke naabreid. Tutvustatakse ennast ja oma piirkonda, sealseid ette­võtlus- ja töötamisvõimalusi, elukohti ja teenuseid.
  • Tänavu on messi teema “Maale ettevõtjaks”. Eesmärk on julgustada ettevõtlikke inimesi looma maapiirkonnas endale, oma perele ja teistele kogukonna liikmetele töökohti ning pakkuma uusi teenuseid.
  • Ettevõtlushuviga külastajad on oodatud Ettevõtlus­kohvikusse ning seminarile “Maale ettevõtjaks”.

Rohkem infot: www.maale-elama.ee