Maakonnaleht Virumaa Teataja tutvustas üllitist nii: „“Virumaal on kõik suurem, kirglikum ja vägevam,” ütleb Virumaa patrioodist autor eessõnas, lisades, et Virumaa on Eesti kontsentraat, mis väetatud nii põlisrahva higi ja vere kui ka külalisrahvaste kirglikkusega. Autor nimetab Virumaad Eesti Metsikuks Idaks, kus saavad ilma teha vaid tugevad.”

„Rein Siku raamat “Minu Virumaa” on – peale selle, et sealt saab lugeda, kuidas virulased suuri asju tegid – hea käsiraamat neile, kes tahavad luua midagi maailmas ainukordset, selleks kohalikest traditsioonidest, kohalikust ajaloost ja folkloorist inspiratsiooni ammutades.” Nii tutvustas Maalehes raamatut Setomaa sootska Annela Laaneots.

"Ajakirjaniku, Virumaa patrioodi ja seltsitegelase Rein Siku järjepannu viies raamat, "Minu Virumaa" pole üksnes ühe pealinnapoisi virulaseks saamise põnev lugu, vaid põhjalik ja haarav enneolematu ülevaade Virumaa viimase 30 aasta suurematest ja olulisematest sündmustest, mis kedagi külmaks ei jäta. Tarvilik talletus ligi 200 inimese ja 100 paiga lugudest, tegudest detailirohkel ajaloomaastikul läbi isikupärase kirjasõna; õpik, lustilugude kogum ja mäluvärskendus ühtaegu. Koolides on peetud "Minu Virumaad" väärikaks lõpukingituseks, mis aitab elluastujate juuri Virumaas kindlalt kinni hoida," nii on kirjas nominatsioonis Lääne-Virumaa aasta teo valimistel.

Kuni jaanuari algupäevadeni saavad soovijad anda oma hääle nii Lääne-Virumaa aasta tegude kui Kadrina valla aasta tegijate valimisel, kus teiste tublide hulgas nominentideks „Minu Virumaa” ja selle autor. Võitjad selguvad rahvahääletuse tulemusel.