„See on mul juba seitsmes koht,“ seletab Pööbli omanik Paap Toonela ja nimetab pubi Scotland Yard, klubi Club Von Uberblingen ja kohvikut Café Mmuah.

„Sellisesse majja oli hästi lihtne hubast õhkkonda luua. Palkseinad ja ahjud olid juba olemas, lihtsalt oli vaja need välja tuua. Püüdsin lisada lihtsaid detaile.“

Pööbli omaniku sõnul tuleb restoranist 140 istekohaga mõnusalt sopiline ja hubane söögikoht. „See saab olema selline „pool sööki-pool jooki paik,“ ütleb Toonela.

Omaniku sõnul viitab nimi Pööbel sellele, et külastajad saavad olema lihtsad inimesed.

„Mõtlesin, et härrad ülevalt Riigikogust hakkavad ütlema: "Lähme alla Pööblisse sööma!"

„Soetamise eesmärk oli hoonetekompleks renoveerida, aga algul mingit ideed ei olnud, milleks me seda täpselt teeme," tunnistab hooned ligi miljoni euro eest renoveerinud Brave Capitali juhatuse liige Veljo Kuusk.

„Kuna siinkandis käib hästi palju inimesi, siis mõtlesime, et majad võiks olla avatud. Kui aga avatud, siis mis siin ikka olla võiks? Söögikohad. Hotellid ja Toompea on kohe kõrval.“

Maalehe kinnistut ümbritsenud aed ja garaažid lammutati maha, õuelt avaneb praegu kaunis vaade Toompeale. Suvel tõstetakse lauad välja ja külastajad saavad eriti eksklusiivset vaadet nautida.

Toompea nõlval avavad peagi oma uksed lausa kolm toitlustusasutust: Maalehe kunagise kirjastuse majas hotdogi koht, Maakodu kunagise toimetuse majas Vahemere riikide kööki pakkuv restoran Kuld Mokk, Maalehe kunagise toimetuse ruumides pubi Pööbel.

BC avalike ja investorsuhete juhi Linda Eichleri sõnul ei hakka kolm toitlustuskohta ühel hoovil üksteiselt kliente ära sööma.

„Telliskivi keskus on näidanud vastupidist. Kui inimesed teavad, et kusagil on kompleks, siis selles asuvad söögikohad toetavad üksteist ja inimesed tulevad just sinna, sest suure tõenäosusega ei pea nad tühja kõhuga lahkuma.“

„Algselt hindasime, et saame 300-400 000 euroga hakkama,“ tunnistab Brave Capitali juhatuse liige Veljo Kuusk. „Tegelikult läks kompleksi renoveerimine ligi miljon eurot maksma. Mõnikord on nii, et kasumit otse ei paista, aga teeme ikka ilusa asja."

Hot-dogi koht juba töötab. Ja Maalehe maja teisel korrusel, seal kus kunagi tegutses lehe reklaamiosakond, asub sotside uus peakorter. Avara koosolekuteruumi seinalt vaatab vastu nende esimehe Sven Mikseri hiiglaslik foto.

„Poliitilise partei peakorter tundus väga loogiline valik,“ tunnistab Brave Capitali juhatuse liige Veljo Kuusk.

Brave Capitali kontserni kuuluv Merelootsi Arenduse OÜ omandas kinnistu kaks aastat tagasi. Tegemist on kohalikul ja väliskapitalil põhinev investeerimisfirmaga, mis tegeleb erinevate varade ja osaluste soetamise ning projektide finantseerimisega. Ettevõtte portfelli suurus on sada miljonit eurot.