Ta lisas, et tänases ühiskonnas on suureks probleem see, et noortel puuduvad elementaarsed tööharjumused. "Ma loodan väga, et ettevõte ja tööinspektsioon leiavad lahenduse, mis rahuldab nii ametnikke kui ka lapsevanemaid. Me ju ei taha noori, kes ei tea reaalsest elust midagi ning kelle jaoks arvutimängud asendavad töökogemusi."

Ka Taavi Rõivas meenutas Twitteris, kuidas ta lehelaps oli. "26-27a tagasi müüsin suvel Kesklinnas ja Õismäel Eesti Ekspressi. Ei olnud lihtne töö, aga andis taskuraha ja väärtusliku kogemuse."

Tööinspektsiooni hinnangul saaks alla 12-aastane laps lehelapsena töötada, kui töö on vaadeldav sisuliselt kerge reklaamivaldkonna tööna. „See aga eeldaks, et lapsed ei peaks ise tassima rasket ajalehekotti, nende tööaeg vastaks seadusele ehk oleks näiteks koolivaheajal kolm tundi päevas ja nad ei peaks ise arveldama tänaval rahaga. Ehk see töö oleks võimalik näiteks täiskasvanud juhendaja pideval juuresviibimisel. Täiskasvanu juuresviibimine annaks lapsele turvatunde ja vähendaks kindlasti ka võimaliku ründe ohtu,” kommenteeris Eesti Päevalehes olukorda tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Miidla-Vanatalu.