Üle kõige tähtsustab mees sepatööd, kiidab Eesti külades tegutsenud seppasid ja muretseb selle üle, et praegusel arvutiajal inimese oma käega tehtavad tööd unustusse vajuvad.

Tema muuseumi sissesõidutee kõrvale on püstitatud mälestusmärk Eesti raua- ja tehnikameeste auks.

Mälestusmärgi põhiosa on Eesti inseneride leiutis − auto väntvõlli lihvimise treipink, mis on üks neist paljudest asjadest, mille Kivimäe on ajaloo unustusse jäämisest ära päästnud.

Pildil on mees aga oma maamootoritega. Eriti uhkustab ta paadis kasutatud vana mootoriga, mis aitas Eesti mehi üle mere Soome soomepoisteks sõidutada.

29. juunil on Näkiallika muuseumis ka tänavune maamootorite ja vanade põllutöömasinate huviliste kokkutulek. Kivimäe loodab, et selleks päevaks õnnestub ehk Tartumaalt kohale tuua töötav aurumasin, mis on Eestis ainulaadne.

Kui mehelt küsida, palju temasuguseid fanaatikuid, vanade asjade kogujaid Eestis on, hindab ta, et ehk kümmekond iga maakonna peale.

Teda rõõmustab, et on alanud teatav spetsialiseerumine. Nii nagu ta ise paneb põhirõhu sepatööriistadele, on näiteks lähikonnas mees, kes keskendub just põllutöömasinatele jne.

Selline lähenemine annab Kivimäe sõnul võimaluse oma valitud valdkonda rohkem süveneda ja jäädvustada kogutud teave ka tulevastele põlvedele.