Komisjoni otsuse ja vallarahva arvamusega arvestavalt valiti välja ideed, kuidas võiks edaspidi heakorra ja visuaalse korrastatuse tegevustes toimetada.

Komisjon otsustas Obinitsa küla kujunduse preemiad jaotada alljärgnevalt: kolmanda koha saanud ideed "Seto Kogu kogukond" (autor Alvin Järving) on sobilik kasutada koostöös teise koha ja peapreemia pälvinud kujundustega.

Kõige sobilikumaks kujundus ja maastikuarhitektuurse pärimusultuurikeskuse idee kandjana oli esitanud Kobras AS Obinitsa uus telg – "Õkva läbi küla ja läbi vanna koolimoro kerkoni" (autoriteks Margus Lillak ja Teele Nigola).

Põnevate ideedega oli teise koha töö külakeskkonna kvaliteedi parandamisega Maarja Tüür OÜ tööga "Laul läts üle Setomaa" (autoriteks Maarja Tüür, Kadri Tamme, Mihkel Tüür)

Meremäe küla kujunduskomisjon peapreemiat välja ei andnud. Teisele kohale sobiliku kujunduse oma üldvisuaalse külaruumi planeeringuga "Meremäe kuused" andis Alvin Järving. Kolmandaks valiti "Visioon lainelisest Meremäest", mille esitajaks oli Kobras AS.

Mõlemas komisjonis osalenud Arhitektide Liidu esinaja Tõnu Laigu arvas, et tegemist oli huvitava ettevõtmisega. "Saab tutvuda maapiirkonnas olevate ruumikujundusmõtetega ning aidata professionaalina muuta küla elukeskkond sobilikuks kultuurile, kohapealset olukorda ning kaasaega arvestavaks," ütles Laigu.

Auhinnatud tööde materjalidega saab tutvuda Meremäe ja Obinitsa raamatukogudes.