Messi raames toimub seminar „Maale ettevõtjaks“, kus saavad sõna geograaf Garri Raagma, kirjanik Valdur Mikita ning kirev ring maal tegutsevaid ettevõtjaid. Maha peetakse tuline debatt eduka ettevõtluse võimalustest maapiirkondades. Seminari ja debatti juhib Urmas Vaino.

Messil on võrreldes varasemate aastatega ka mitmeid uuendusi. Esmakordselt pakutakse vahetut nõuannet neile, kes maal ettevõtlusega tegeleda soovivad. Kohal on maakondlike arenduskeskuste konsultandid, kes koondavad end nimetuse alla „Ettevõtluskohvik“.

Messi meistrite alal kohtuvad külastajad ettevõtlike kogukonnaliikmete teenuste ja toodetega. Oma teenust tuleb tutvustama näiteks Mükokoer, kes aitab leida majavammi, Eesti Vabaõhumuuseumi Arhitektuurikeskus, kes nõustab vanade maamajade omanikke ja pakub vastavaid koolitusi. Lisaks sepp Otepäält, kiviaiameister Kolga-Jaanist, siirupiemand Saaremaalt ja mitmeid kohalikke kohvikuid.

Messi eelõhtul, 10. aprillil toimub Kochi Aitades avatud simman, kus messil osalevad kogukonnad jagavad omavahel kogemusi, mõtteid ja ideid ning pidutsevad linnakodanikega. Simmani peaesineja on ansambel Untsakad.

Messi korraldab kodanikualgatus „Maale elama“, kelle eesmärgiks on tõsta teadlikkust maal elamise suhtes, muuta ühiskonna hoiakuid positiivsemaks ning selle kaudu soodustada linnast maale elama asumist. Kahe aasta jooksul on algatuse abil linnast maale kolinud üle 80 pere.