Järjekorras seisnud inimeste pahameelepomina saatel oli ostjal tükk tegu, et kõik sendid korralikult kokku lugeda. Loomulikult läks arvestus sassi ja kassapidaja pidi ka samad mündid – nii 20- sendised, 10-sendised, lisaks veel ühe- ja kahesendised mitu korda üle lugema. Isegi kassapidaja ohkas kurnatult, kui nägi ühesendiste kuhilat.

Õhtusel tipptunnil, kui kõigil on kiire, olnuks tõesti lihtsam pangakaardiga maksta. Veel lihtsam – kaarti lihtsalt viibutada.

Miks nii suur summa memme rahakotti oli kogunenud? Kas kerjamise teel? Vanadaam, kes liigsest tähelepanust oli ilmselgelt häiritud, seletas asja järgmiselt:

Ta ei käinud tänaval kerjamas. Lastelastele olid vanemad aeg-ajalt taskuraha sentides poetanud ja kuna nende rahakotid olid müntidest juba liiga rasked, oli ta raha ümber vahetanud: lapsed said paberraha ja vanaema sentidekuhila.

Üks maaliinil sõitja tõi näite, et kui ta püüdis bussijuhile piletite eest sentides maksta, visanud bussijuht selle sendikuhila pahameelega lihtsalt aknast välja. Nii et – kas sendid polegi raha?

Juba mitmes riigis, näiteks Hollandis ei aktsepteerita enam poodides ühe-ja kahesendiseid münte. Soomes enam uusi ühe-ja kahesendiseid münte ei trükita. Ka Eestis on mitu aastat arutletud teemal, et võiks ümardada hinnad viiesendise täpsusega, nii et ühe-ja kahesendiseid enam nii palju käibel ei oleks.

Meie poodides võetakse neid münte praegu vastu küll, aga kui kauaks?