Klienditeeninduse- ning müügivaldkonnas avaldati tänavu koguni 33% kõikidest tööpakkumistest. Müügivaldkonnas kasvas tööpakkumiste arv tänavu esimeses kvartalis mullu sama ajaga võrreldes 25%.

Tema hinnangul on aastaga värbamisprotsess raskenenud märkimisväärselt tööstuse ja tootmise, müügi- ning assisteerimise ja administreerimise valdkondades, kus vajalikke töökäsi võrreldes möödunud aastaga tunduvalt vähemaks on jäänud. Nii nagu eelmisel aastal on ka tänavu jätkuvalt ühed keerulisemad otsingud aga infotehnoloogia valdkonnas, kus vajalikke spetsialiste lihtsalt piisavalt kiirelt tööturule juurde ei tule, kuid nii on juba olnud viimased aastad. “IT-valdkond näib noortele küll atraktiivne, kuid ei suuda siiski kaugeltki korvata valdkonna kiiret arengut, kuna noorel puudub lihtsalt piisav kogemus, et haarata näiteks vanemarendaja ametikoht,” märkis Auväärt.

Lisaks infotehnoloogiasektorile on märgata esimeses kvartalis keskmisest suuremat tööjõuvajadust ka transpordi-, loodusteaduste- ning energeetikasektorites. Peab ära mainima, et tööjõuvajadus kasvab Eestis isegi neis valdkondades, kus tööhõive väheneb, tulenedes siis peamiselt demograafilistest muutustest. Seega muutub värbamisprotsess aasta-aastalt kõikides sektorites keerulisemaks.