Väga vahet polegi. Lahterdada ei saa, sest meil on väga tugev trupp, kus keegi ei jää kellelegi alla.

Pigem on asi selles, milline inimene ise on. Ta (Ele Millistfer) suhtub teistmoodi, analüüsib rohkem ja tegeleb rolliga teisiti. Elega on tore koos töötada, sest ta on hästi südamik inimene, väga andekas ja avatud kõikidele ideedele.

Kuidas sündis etendus „Luke Venus“?

Venuse kuju oli olnud mõisa juures üleval, kuid ei teatud ega teata selle autorit ega vanust. Kui vaenuväed tulid, võeti kuju maha ja maeti maha. 90ndatel hakati mõisa taastama. 2006. aastal siis Lembit, kes on Luke mõisa valduste eest hoolitseja ametis ning elab kohe mõisa kõrval, leidis kuju pea kompostihunnikust ja detektoritega otsiti üles ka ülejäänud osa. Sellest saigi mulle lavastuse kirjutamiseks inspiratsiooniallikas.

Ma tahtsin sellist hästi õnnelikku ja õhulist lugu teha. Ma ei tahtnud kirjutada tüüpilist draamat või mõisa lugu. Tavaliselt kirjutan meeletutest kannatustest ja keegi sureb või muretseb maailma muresid, aga nüüd soovisin kirja panna midagi positiivset. Et oleks ka muusikat kindlasti.

Kuidas sündisid etenduses kõlavate laulude tekstid?

Kuna minu ja Anne-Mai Tevahi koostöö on hea, siis mina kirjutasin näidendi teksti valmis ja andsin Anne-Maile, et siia ja siia ja siis võiks tulla lugu.

Tema laulusõnad täiendavad minu originaalteksti. Tal oli selles lavastuses kõige suurem roll üldse. Tema kanda oli kunstiline osa, sellepärast ma kutsusingi ta, et meie kunstilised mõtted on ühtemoodi, aga tema oskab neid paremini väljendada. Ja tahtsin, et nad Elega koostööst teeks.

Lisaks kõigele mängib ta veel lavastuses väga hea rolli. Suur osa lavastusest on tulnud tänu Anne-Maile ja püsib tänu temale püsti.

Kuidas liitus trupiga muusikalitäht Ele Millistfer?

Elet tean läbi Ain Saviaugu juba päris mitu aastat, aga seni pole olnud võimalust midagi ühiselt teha. Koostöö on selle projekti juures väga viljakas töö olnud ma loodan, et meil on võimalik ka tulevikus jätkata.

Kes on teised näitlejad ja kuidas nad siia jõudsid?

Ülle Sillamäe on Põlvast, oleme temaga enne koostööd teinud, ta on väga andeks. Karl Bussov on olnud siin pargis pea kõigis suvelavastustes. Jaagup on väga andekas kitarrist.

Kui sulle kirjutataks kusagilt Eestist, räägitakse, et meil on siin palju legende ja lugusid, kas sa võiksid need kirjutada näidendiks, samamoodi nagu Pajusis või Lukel, kas sa läheksid?

Kui on hea idee ja mind köidab, siis ikka. Kirjutamine on minu suur armastus.
ETENDUSEJÄRGNE INTERVJUU ELE MILLISTFERIGA
Janno Puusepp rääkis, et teate üksteist juba aastaid läbi Ain Saviaugu. Kuidas otsustasite koos midagi teha?


Jah, läbi minu abikaasa, kes on Jannoga eelnevalt koostööd teinud, tunnen Jannot juba ammu, ja ta on juba varem rääkinud, et võiks midagi koos teha. Samuti rääkis ta Anne-Maist – et tal on nii head tekstid, mida peaks viisistama.

Aasta alguses võttis Janno asja aktiivsemalt üles, et nüüd on konkreetne värk ja kas sa tuled. Mulle väga meeldivad Janno asjad, olen üht-teist näinud. See tükk on küll natuke teistsugune. Kõik, kes teda teavad, ootavad musta huumorit, see tükk on natuke teistsugune, aga tema mõnus huumor on siin ikka sees. Llihtsalt see on oluliselt helgem, kui tema eelnevates tükkides. Ma olin kohe nõus, muidugi. Väga äge kamp on koos, hästi tore kogemus on olnud.

Kuidas on mängida koos harrastajatega?

Ma olen ikka nendega hästi palju kokku puutunud. Olen mänginud koos ja kõrvalseisjana olnud juures. Abikaasa on paljudes etendustes elukutselisi ja harrastajaid väga õnnestunult läbisegi kasutanud.

Need erinevused on sellised nipet-näpet. Häid tegijaid on mõlemas leeris.

Siin on koos väga armsad inimesed ja head näitlejad kellega on tore koostööd teha. Samuti on see koht väga tore, mängib väga hästi kaasa.

Kuidas erineb publiku vastuvõtt, kui on 50 inimest või 500?


Siin ta hajub niimoodi platsile ära, et ei saagi aru, kui palju neid on. Nüüd on ikkagi olnud päris tublisti ja see on tore.

Kui veel kutsutakse nii kuhugi, kas läheks?

Ikka. Miks mitte? Kui asi on huvitav, hea tekst ja usaldad neid inimesi, siis loomulikult.

Suvelavastus „Luke Venus“

  • Lavastaja: Janno Puusepp
  • Kunstnik: Anne-Mai Tevahi
  • Muusikaline kujundaja: Ele Millistfer
  • Kitarrist: Jaagup Jürgel
  • Laulutekstid: Anne-Mai Tevahi
  • Peaosas: : Ele Millistfer
  • Osades Anne-Mai Tevahi, Karl Bussov, Ülle Sillamäe

Pileti ostmisega toetad Luke mõisa taastamist.