Pühapäeval (30.12) eemaldub madalrõhulohk Venemaale ja selle järel sajab põhiliselt idapoolsetes maakondades lörtsi, sekka ka vihma, pärast keskööd Kagu-Eestis põhiliselt lund. Päev on tõusva õhurõhu foonil ja suurema sajuta. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning ulatub päeval saartel ja põhjarannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, saarte rannikul kuni +2, päeval -1..+1, saartel ja läänerannikul +1..+3°C.

Esmaspäeval (31.12) tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on enamasti sajuta. Tuul on öö hakul veel tugev ning puhub läänest ja loodest, siis nõrgeneb. Ennelõuna on rahulik, pärastlõunal pöördub tuul edelasse ja lõunasse ning tugevneb. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul -2..-7°C. Õhtu on juba tugeva tuulega. Lääne-Eestisse võib lume- ja lörtsisadu jõuda ning õhutemperatuur tõuseb saartel ja läänerannikul üle 0°C.

Aasta vahetub rahutu ilmaga. Ööl vastu teisipäeva (1.01.2019) liigub uus aktiivne madalrõhkkond üle Skandinaavia Soome. Lume- ja lörtsisadu laieneb kiiresti üle Eesti. Teeb tuisku, sest edela- ja lõunatuul tõuseb tänastel andmetel puhanguti 15, rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -1..+4, Kesk- ja Ida-Eestis -2..-7°C, hommikuks kõikjal tõuseb. Päeval kandub madalrõhkkond loodevoolu toel Peterburi poole ja selle servas sajab lörtsi, sekka ka vihma, idapoolsetes maakondades ennelõunal ka lund. Jäiteoht on suur! Tuul pöördub lääne poolt alates loodesse ja on väga tugev. Õhutemperatuur on Lääne- ja Kesk-Eestis 0..+4, Ida-Eestis -2..+1°C.

Kolmapäeval (2.01) liigub madalrõhkkond Venemaa lääneservast edasi lõunapoolsete oblastite poole ja selle lääneserva mööda kandub Läänemere äärde külmem õhumass. Aeg-ajalt sajab lund ja tuiskab. Puhub väga tugev loode- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul -2..-7°C.

Neljapäeval (3.01) madalrõhkkond kaugeneb ja õhurõhk tõuseb. Hooti sajab lund ja teeb ka tuisku. Päeva peale jääb sajuhooge harvemaks. Puhub väga tugev loode- ja põhjatuul, õhtul tuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul -4..-9°C.