surmakutsujana toome

nutunaiseks yana toome

A. ITSKOK



INNA VAATLUS

INNA AEG

kaagutaja nr 2

Kõigi maade kaagutajad, ühinege!

Teatan, et mina rahandusministri survele ei allu. Mina ei kavatsegi kaagutamist lõpetada ega vait olla.

Ma ei tea, miks Ligi eelmisel nädalal ühes telesõus ühe prouaga härrasmehelikult käitus. Kas oli süüdi lõppenud täiskuu, esimene kuu avatud elektrituru seltsis või Elioni teistkordne jupsimine? Tõesti ei tea.

Meie alevi toidupoes on asi puhta käest ära. Et enne kella 10 kätte ei saa, on teada värk. Aga mis nüüd? Alkoholiriiulile pandi kate peale ning riiuli ette veeti turvalint. Nii kui kell saab 10, võtab müüja katte maha ja turvalindi eest. Kell 10 õhtul paneb need tagasi.

Esimest korda elus olen naabrimeestega nõus. Miks ei tohi viina vaadata? Öeldakse ju, et vaadatakse silmadega, aga näe - kus sa enam.

Mõni ütleb, et ainuüksi pudeli vahtimisest võib vahel abi olla, ning parimad suruvad seejärel suisa neeludki alla. Ma saan aru, et enne kella kümmet nuusutada ei tohi, aga kella üheksast, kui pood lahti, võiks ju viina jõllitamist endiselt lubada. Mis selles halba on?

Üleüldse, miks tohib viina vahtida ja osta alles kella kümnest, kui taarat võib ära anda juba kella üheksast?

Seda ma ütlen, et Eesti elu on läinud täitsa põrguks. Mine või Valgevenesse.

Debateerisime alevinaistega teemal, et politsei hakkab kontrollima, kus keegi elab. Väga tore.

Jõudsime järelduseni, et hakaku jõustruktuur siis jõumeetodil kontrollima ka seda, kus keegi sureb (ja kuidas sureb). Surrakse ju enamasti kodus, ning oh seda jama, kui riik ei tea, kus ja kuidas keegi otsad annab.

Miks tõstis Statoil kütusehinda? Sest tanklas saab kallimaks läinud kohvi peale tasuta vahukoort. Tasuta on see küll ainult veebruari lõpuni.

Järelikult peaksid siis, kui vahukoor on tasuline, kohvi- ja kütusehind alanema. Kõik muidugi oleneb maailmaturuhinnast ja sellest, kas konkurendid tulevad hinnamuudatustega kaasa.

Innustatult suure juhi eeposest "Tõde Eestist" tuli oma tõega Eestist välja ka Yana Toom. Juku-Kalle, sinu lemmikkolleeg kaagutab, aga kus on sinu mürgised nooled?

Kaagutamiseni!



MUDA MIHKEL PAJATAB

Viimasel ajal on palju räägitud koolivägivallast. Õpilased pidid õpetajaid mõnitama. Minu jaoks on selline nähtus täiesti ettekujutamatu.

Kui mina koolis käisin, oli kord majas, õpetaja sõna maksis ja õpilased olid vagurad nagu tallekesed.

Eks oli ka siis igas klassis mõni masuurikas, kuid õpetaja oskas olukorda kontrolli all hoida. Kui ta ikka korrarikkujale gloobusega vastu pead virutas või kaardikepiga tümitas, oli ülbitsemisel ots peal. Asi toimis.

Tore, et ilmas on selline omapärane riik nagu Venemaa. Sealtpoolt tuleb sageli päris huvitavaid teateid.

Hiljuti hakati seal kohut pidama siitilmast lahkunu üle. Ilmselt lõpeb kohtuasi süüdlase eluaegse surmanuhtlusega. Nii tegutseb üks ehtne õigusriik.

Arutlusel on uus jahiseadus. Kuna meile, Kolme M-i klubi liikmetele on selle seaduse vastuvõtmine eluküsimus, saatsime arutajatele ka oma ettepaneku. Palume see kindlasti ära vormistada. Meie ettepanek: "Loomaaeda on püssiga sisenemine keelatud!"

Poe juures filosoofidega kohtudes läks jutt dopingu peale. Üks meist arvas, et igalt medalivõitjalt tuleks auhinnad ära võtta. Kõik on dopingu najal saadud. Ainult Lurich oli puhas.

Need on kindlad faktid, sest filosoofid on ilmeksimatud.



VAATAKS TÕTT

SVEN RONDIK: "Kui mõne kohaliku tegelase lapsuke on kahe saanud, siis leiavad vallajuhid, et hoopis õpetaja pole tasemel."

Postimees, 14. november 2002

KATRIN REIMUS: "Kas te olete kunagi proovinud õpetada kaamelit puu otsa ronima, eriti kui too ei taha? Samasugune tunne tuleb vahel keskkooli tunnis."

Sõnumileht, 9. oktoober 1998

VEIKO BELIALS: "Loomulikult pole ka õpetaja kaamel. Aga ta ei saa olla ka väljaspool süsteemi seisev püha lehm."

Postimees, 13. november 2004



TÕRRE PÕHJAST

Õnneks ei harju me kuidagi eluga, muidu tüdineks sellest surmani ära.

DANIEL PENNAC


KIIL JA KERJANDUS

  • Sotsiaaldraama: "Prints ja kerjus".
  • Agraardraama: "Prints ja karjus".
  • Letaaldraama: "Prints ja korjus".
  • Psühhodraama: "Prints ja kurjus".
  • Kostüümidraama: "Prints - ja kirjus!".

SULEV OLL



VASTUS VÕLGU

- Kas see, et õpilane tunnis lulli lööb, on koolivägivald?

- Kas figuurisõber on mees, kes sõbrustab kurvikate naistega?

- Kas katus vajab sõiduõpetajat?

- Kas kaadrivoolavusega saab toota hüdroenergiat?

ANDRES ÜLVISTE

  

Kas ka metafoor vilgub?

HEIKI MAIBERG

PEALT KUULDUD

"Isa, kas näkist saab liha- või kalasuppi?"

"Pole ta liha ega kala."