„Neid sammaldunud kive, mis ei veere/ neid talusid, mis laande varjunud/ ning tahtmist näha üle metsaveere/ sa oled ammu mõistma harjunud“ kirjutas sellesama esimese lehenumbri esiküljel Leelo Tungal.

Seda tungalt on Maaleht hoidma jäänud, olles trükiarvult kolmas ajaleht Eestis.

Kui eelmisel aastal peeti Maalehe veerandsajandat sünnipäeva suure ilu ja käraga ning üllitati ka raamat Neljapäeval näeme!, siis nüüd oldi vaoshoitud ning väljapeetud. Kaks kümnekilost martsipanitorti AS Eesti Ajalehed lugematu arvu töötajate kohta pole ju mingi priiskamine!

Osa lehetegijaid ning -lugejaid võttis Maalehe uut aastat vastu aga hoopis Gruusias, kuhu viis lehe järjekordne reis. Esimene ühine sõit võeti ette juba aastal 1993 (20 aastat tagasi!) ning see viis Taani.

Teada on ka järgmise aasta reisi sihtkoht. Tellige leht ning tulge kaasa!

Ning veel üks Maalehe olemusega seotud uudis. Maailma tõlgendamise eest palka saav Igor Mang võistles Eesti künnimeistrivõistlustel, tehes kaasa hobusega kündjate klassis.

Mehe loomusele kohaselt oli ta seal parim! Isegi veidi tarbetu on lisada, et ta oli ühtlasi ka oma klassi ainus võistleja.

Uus Maaleht, seekord juba numbriga 1356, on aga juba kujundajate käes, et homme Tartusse trükikotta jõuda. Neljapäeval näeme!