Krassi ütlust mööda teab iga kalamees, et suured röövkalad söövad liigikaaslasi ja kirjanduses on olnud juttu ka väiksemate lindude murdmisest, kuid see jutt tundus siiski uskumatu.

Lõplikult sai Krass kinnitust hiiglaslikust röövkalast ühel varajasel hommikupoolikul, kui läks taas tehisjärvele kalastama ja nägi madalas vees ujumas paarikümmet kajakat ja parti, kes peagi hädakisa tõstsid.

„Üht kajakat vedas vee alla palginotti meenutav elukas," lausus ta, „hetk hiljem seletas silm, et see on suur kala, kelle lõugade vahel on sorakil tiibadega kajakas."

Järvamaa keskkonnateenistuse jahinduse ja kalanduse peaspetsialist Aleksander Siimenson ei kahelnud Paide kalameeste jutust linde söövast hiidkalast. «Olen ka püüdnud haugi, kelle kõhust leidsin pardi,» sõnas ta ning lisas, et suured haugid püüavad siiski rohkem pardipoegi ja suure linnu söömiseks peab Paide tehisjärves elutsema ikka väga suur kala.

Kahe aasta eest tõmbas Kaido Krassi elukaaslane Paide tehisjärvest välja hiiglasliku 10 kilo kaalunud haugi, kelle vanuseks kalamehed arvasid 14 aastat.