Koostöös hambaarstide ning teiste terviseasjatundjatega on välja töötatud nimekiri toodetest, mida päkapikud sel aastal üllatuste tegemiseks aknalauale, öökapile või sussi sisse poetavad.

"Lastele pannakse sel aastal kommide asemel sussidesse hautatud juurvilja, praetud sibulat ja küüslauku ning mitmesuguseid täisteratooteid nagu tangud, kruubid ja läätsed," täpsustas vanempäkapikk Valdur.

Kõige tublimad lapsed, kes on möödunud aasta jooksul oma voodi kenasti korda teinud, tuba koristanud, vanemate sõna kuulanud ning isale-emale muul viisil abiks olnud, leiavad sussi seest tubli peotäie spinatit, mis sisaldab ohtralt organismile vajalikke vitamiine ja mineraalaineid.

Valduri sõnul on mõeldud ka täiskasvanutele.

Kui varasematel aastatel võisid tublimad pereisad leida hommikul oma öökapilt või aknalaualt pudeli õlut või pitsi viina, siis alates sellest aastast toovad päkapikud meesperele atsidofiilpiima, keefiri ning teisi kõhusõbralike bakteritega rikastatud piimatooteid.

Siiski tasub meestel ka sussid valmis panna, sest kes on eriti eeskujulikult käitunud, võib saada üllatuseks tubli kulbitäie vähese rasvasisaldusega mulgiputru.

"Naeris" uuris, kas päkapikud ka naisperele kingitusi teevad.

"Loomulikult," vastas päkapikkude esimene eestkõneleja. "Söögipoolist me naistele kahjuks enam tuua ei saa, sest Eurostati värske uuringu kohaselt on Eesti naiste kehamassiindeks üks Euroopa suuremaid.

Seetõttu saavad kõik naised päkapikkudelt kingituseks kehamassiindeksi arvutamise valemi."

Vanempäkapikk Valdur on kindel, et kevadeks on Eesti naised Euroopas kõige kõhnemad.