„Meil on väga hea meel, et parima toiduaine piirkondliku konkursi populaarsus on teinud aastaga sellise hüppe. Eesti parima toiduaine konkursil osalemine on väike-ettevõtetele hea võimalus oma uudistoodetele vähese vaevaga tuntust ja uusi fänne koguda,“ sõnas Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp.

Tema sõnul on oluline, et lisaks võitjatele pöörataks ka teistele konkursil osalevatele toodetele vääriliselt palju tähelepanu, sest väiketootjate looming pakub sageli üllatusi. „Marineeritud karpkala, datli-kakao-tatra ampstükk, porgandi ja pipraga seemnebatoon ja lihakõrsik parmesaniga on vaid väike valik hõrgutistest, mille väiketootjad on konkursile esitanud,“ tõi Potisepp näiteid konkursitoodetest.

Sirje Potisepa hinnangul on väike-ettevõtete tooted toidumaastikul väga vajalikud, sest kuigi paljud neist on nišitooted, toovad nad poelettidele palju mitmekesist valikut.

„Paljude väiketootjate näol on tegu ettevõtlike perekondade ja sõpruskondadega, kes on pingutanud kõvasti selle nimel, et nende tooted oleksid ka üleriigilistes suurtes jaekettides saadaval. Olen kindel, et hindamiskomisjoni liikmetelt saadud tagasiside annab neile väärtuslikku sisendit, mille abil veel paremini toiduäris läbi lüüa,“ kinnitas toiduliidu juht.

Lõuna- ja Lääne-Eesti ning Virumaa väike-ettevõtete tooteid asub konkursi hindamiskomisjon maitsma teisipäeval, 11. märtsil Tartus, Põhja-Eesti tooted on võistlustules kolmapäeval, 12. märtsil Tallinnas.

2013. aastal osales piirkondlikul konkursil 32 toodet, mille seast parima piirkondliku toote märgid pälvisid Taarapõllu talu astelpaju-õuna krõpsud, Kivisaare Veski täistera-nisumanna, Eesti Traalpüügi Ühistu vürtsikilu ja Estonian Spiriti viin "Moe 1886 mahe".