„Mitmed uuringud aga näitavad, et noorte seas ei ole välja kujunenud kindlat Eestimaiste toiduainete eelistust, mistõttu otsustasime tänavu anda sõna ka noortele endile, et nemad saaksid oma valiku teha ja seeläbi ka toidutööstuste tootearengut edaspidi suunata.“

Tulevikutegijate lemmiku valivad noored ja tuntust pälvinud inimesed erinevatelt elualadelt. Noortežürii täpse koosseisu kuulutab toiduliit välja märtsikuuks.

Kokku saavad toidutootjad esitada oma parimaid uudistooteid kaheteistkümnes eri toidukategoorias. Konkursile on oodatud ka kõik väiketootjad, kelle müügihittide seast valib žürii märtsikuus Tartu Kutsehariduskeskuses ja Tallinna Teeninduskoolis parimad tooted Põhja-, Lõuna-, Lääne-Eesti ja Virumaa väikeettevõtjatelt.

Sel aastal on pisut karmistatud kategooria „Parim toit tervisele“ reeglid - see antakse välja toitumisteadlaste otsusega.

Juba neljandat aastat valib igas kategoorias oma lemmiktooted ka Eesti Peakokkade Ühendus. Samuti jätkub Potiseppa sõnul heaks tavaks saanud rahva lemmiku valimine ning ajakirjanike hinnangu põhjal pälvib üks toode meedia lemmiku tiitli.

Toidutootjad saavad oma tooteid esitada konkursile kuni 28. veebruarini. Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis.

Konkursi võitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil 29. aprillil.

2014. aastal esitati konkursile 199 toodet, parima toiduaine tiitli pälvis Farmi Köögi Kreeka jogurtite sari.

Loe lähemalt konkursi võistluskategooriatest ja tingimustest SIIT.