Pärnu linna ja maakonna elanikel, kel tasuta sõidu õigust pole, on kõige kasulikum osta kümme eurot maksev kuukaart. Sellega võib 30 päeva jooksul sõita piiramatult nii maakonna kui linnaliinidel.

"Näiteks sõita Vändrast Pärnu haiglasse ja tagasi või käia Iklas odavat alkoholi hankimas," kirjutatakse pressiteates, mille edastas ajakirjandusväljaannetele Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Pärnu linnaliinidel saavad soodushinnaga sõita Pärnu maakonna (Pärnu linna, Põhja-Pärnumaa, Tori, Saarde, Häädemeeste, Kihnu ja Lääneranna valla) elanikud. Sooduspileti ostmiseks tuleb bussikaart isikustada. Osad Pärnumaale sisse kirjutatud elanikkonnagrupid võivad linnaliinidel sõita tasuta.

Pärnu maakonna bussiliinidel peavad pileti ostma üksnes sõitjad vanuses 20-62 aastat. Noorematel ja vanematel on sõit tasuta, kuid neil on vaja bussi minnes (mitte kontrolörile) tasuta sõiduõigust tõestada. Tasuta sõit maakonnaliinidel ei sõltu elukohast ja seda võimaldatakse ka välisriikide kodanikele.

Tasuta sõiduõigust ei pea bussi astudes tõendama eelkooliealised lapsed ja osad puuetega isikud, kellel on ühistranspordiseaduse järgi tasuta sõidu õigus. Samuti ei pea seda tegema vormis kaitseväe ajateenijad, kellel on linnaliinidel tasuta sõidu õigus, ent maakonnaliinidel peavad nad ostma pileti.

Kes harvemini sõidab, võib valida üheeurose tunnipileti, kolmeeurose päevapileti ja viieeurose viie päeva pileti vahel. Nendegagi võib ettenähtud aja jooksul piiramatult nii linna- kui maaliinidel sõita. "Näiteks elate Tõstamaal ja teil on korra kuus vaja Pärnus käia. Sel juhul sobib kolmeeurone päevapilet," teavitab linnavalitsus.

Turistidele on hinnad kallimad. Üliõpilastel tuleb valida, kas eelistada kodukoha või Pärnumaa sissekirjutust.

Soodushindadega ja tasuta sõitmiseks tuleb bussikaart isikustada.

PÄRNU LINNAVALITSUS VABANDAB KOHATU NÄITE PÄRAST
Pärnu linnavalitsus palub vabandust, et kasutasime ühe näitena Pärnu linna ja maakonna ühtse kuukaardi kasutusvõimaluste kohta võimalust käia Iklas odavat alkoholi hankimas. Me ei propageeri alkoholireise.


Teet Roosaar
Pärnu linnavalitsuse meedianõunik

Pärnu linnavalitsuse meedianõunik