Konverentsi korraldajad MTÜ-st Piibe Maantee Arendus usuvad, et kui arendada piirkonna turismiteenuseid ja neid ühiselt välja pakkuda, saab meelitada piirkonda rohkem turiste ja teha nii kohalike elujärge paremaks. „Konverents näitas, et koostöö vajalikkusest saavad kõik aru ja on valmis ka sellele panustama. Ootused on kõrged,“ ütles konverentsi korraldaja Arlet Palmiste. Üritus lõppes õhtusöögi ja kontserdiga Musta Täku Tallis. 7. juunil toimub Piibe päev, suurema keskusega Järva-Jaanis, mis pakub rahvale ajaveetmisüritusi Piibe maantee lähikonnas. Infot initsiatiivi kohta leiab Facebooki kontolt PiibeRoad.

Konverentsi keskse ettekande tegi EASi kultuuripuhkuste tootearenduse koordinaator Tuuli Elstrok. Ta tutvustas teede ümber koondunud turismiprojekte. Näiteks Via Regia Saksamaal ja Poolas, Merevaigutee Läänemere-äärsetes riikides ning Via Hanseatica Eestis, Lätis ja Venemaal. Juttu oli samuti kodumaistest turismimarsruutidest, nagu Romantiline Rannatee Pärnumaal ja Sibulatee Peipsi lähistel. Elstrok andis ülevaate kõigest olulisest, n-ö „tööriistakastist“, mida EASl on turismiettevõtjale pakkuda. Samuti said kuulajad teada, millistest võimekustest koosneb edukas turismitoode ning kuidas jõuda paremini oma teenusega klientideni.

Lisaks rääkisid konverentsil koduloo-uurijad tee ajaloost, esinesid ka spetsialistid Maanteeametist ja RMK Aegviidu looduskeskusest. Seda, et Piibe maanteel tõesti turismipotentsiaali on, näitab põgus vaade konverentsi toimumiskohast Jänedalt mõlemas suunas. Kolmekümne kilomeetri kaugusel Tallinna suunas asub kunstiharrastust pakkuv Raudoja kõrtsitalu. Mõneteistkümne kilomeetri kaugusel Sportland Kõrvemaa vabaajakeskus ja mõne kilomeetri kaugusel Nelijärve puhkekeskus. Tartu poole vaadates on paarikümne kilomeetri kaugusel rikkaliku kultuurieluga Järva-Jaani. Kohe Jäneda kõrval on Albu vald oma teatrisuve ja Valgehobusemäe puhkekeskusega. Konverentsil olid teiste seas kohal esindajad ka Tartumaal asuva Jääajakeskusest ja Tallinna lähistel asuvast Rebala muuseumist.