"Kevadisel ajal on päike väga intensiivne ja aitab õhu päevasel ajal kiiresti üles kütta," selgitab Paljak.

Järgmised päevad peaksid samuti tulema südasuviselt soojad, kuid niiskust hakkab õhku tasapisi juurde tulema. Teisipäevastest harvematest pilverünkadest saavad kolmapäevaks äikest ja hoovihma pakkuvad pilved.

Nädalavahetuseks lubavad prognoosid esialgu jahedamat ilma, kus õhusoe jääb 16-21 kraadi vahele.

"Praeguste prognooside järgi võiks järgmise nädala keskpaiku uuesti soojaks ja ilusaks minna. Muidugi ei saa seda kindlalt väita ning muutused atmosfääris võivad lootuse südasuvisele soojale minimaalseks kahandada," ütleb Paljak.

Maikuine kuumalaine

Kui enamik nädalaprognoose lubasid kuuma ilma tulekut nädal aega ette, siis mõned prognoosid jäid esiti eriarvamusele. Kolm-neli päeva enne kõige suuremaid kuumasid võisid sünoptikud kuuma ilma tulekut aga juba päris kindlalt ette näha.

"Väga sageli tõusevad maikuus temperatuurid kõrgele, aga enamasti püsib see lühiajaliselt, päev-kaks. Seekordne soojalaine paistab silma sellega, et see on suhteliselt pikaajaline," ütleb sünoptik. "Üldiselt oli selle soojalaine esimeste päevade tulek küllalt hästi ette prognoositud, aga siis küll mitte nii pikaajalisena."

Sünoptik Taimi Paljaku sõnul võib praegust sooja kutsuda isegi kuumalaineks, kuna temperatuurid on tõusunud üle 25 kraadi.