Võitjaid oli kolm, loodetud tulemusteks Ruhnu päästejaama paadikuuri korras katus, Tuhalaane suvelava ja Tabivere valla bussipeatuste uued pingid.

Nüüd andis Juula külaselts teada, et pingid on juba valmis, lisaks pandi Juula bussipeatusele uus katus.

Rõõmu on korraga paljudel: kooli sõitvatel lastel, kelle jaoks on koduse bussipeatuse pink ka teelesaatja; vanematel inimestel, kellel harjumus peatusse juba varakult kohale tulla ja juttu ajada; kauplusauto ootajatel ning ka juhuslikel möödakäijatel, kel võimalus jalgu puhata.

Juula inimeste jaoks oli pinkide paigaldamine aga vaid üks edusamm. Neil on ka hoolitsetud õuega külamaja, mälestused ja pildid külavanem Eneli Kaasiku vastuvõtust, Juula olümpiamängudest, Kalevipoja lauajooksust, ühtelaulmisest.

Neil on 12minutiline film küla tegemistest ja mis peamine, tegutsemistahet õhkavad MTÜ Juula Küla Heaks liikmed.

Projekt “Tuhalaane rahvamaja ärkab ellu”, millega soovitakse taastada 1996. aastal põlenud maja lava ja ehitada selle all olev ruum garderoobiks, on samuti töös. “Ehitamisega alustame järgmisel nädalal,” kinnitas külavanem Enn Sarv.

Ruhnu Ringsu sadama ülevaataja Priit Kapsta eesmärk, Ruhnu ajaloolise merepäästejaama aastaid kasutuseta seisnud paadikuuri päästmine, viiakse samuti ellu. “Just täna (teisipäeval – toim) saabus laev sarikatega,” lausus Kapsta.

Küll võib projekti oodata muudatus. Nimelt nähakse õigema lahendusena vana katuse konserveerimist ja selle kohale uue ehitamist.

Mõtteid ja ettepanekuid laekus konkursile üle Eesti. Teiste seas sooviti kooliõpilastele hankida teine komplekt põhiainete õpikuid, et laste seljad raskeid kotte tarides kõveraks ei jääks, aga ka osta kontrabass, korrastada terviserada ja uuendada lasteaia mänguväljakut.

“Konkurss näitas ilmekalt meie külade jätkusuutlikkust ning Eesti meeste ja naiste tugevust ja tarkust,” hindas Nordea panga turun­dus- ja kommunikatsioonijuht Piret Reinson.