"Messile tasub tulla kui hinges on soov maale kolida ja sooviksid küsida nõu ja vahetada kogemusi maalelavate inimestega. Meie soovitus on, et inimesed ei lähtuks uue elukoha valikul pelgalt kinnisvarast, vaid otsiksid endale ka sobivat kogukonda. Maal elades mängib kogukond oluliselt tähtsamat rolli kui linnas elades. Mess on ideaalne koht selleks, et otsustada, millises kogukonnas on „teie inimesed“," selgitab algatuse eestvedaja Ivika Nõgel. Mess pakub võimaluse leida kontaktisikuid, et maale kolimine läheks lihtsamalt.

Messil on avatud Ökoala, kus tutvustatakse ökokogukondade tegemisi ning keskkonnasäästlikku elu- ja mõtteviisi. Ökoalale kerkib üks tõeline ökokogukond, mille loovad koos erinevad, reaalselt maal elavad ja seal toimetavad ökokogukonnad. Ökoala keskele kerkib indiaani püstkoda, kus toimub erinevaid töötubasid, jutusauaringe ja vestlusi. Huvilised saavad esitada küsimusi kogukondade ja jätkusuutliku eluviisi kohta.

Ettevõtluskohvik pakub nõustamist maal ettevõtlusega alustajatele. Maakondlike Arenduskeskuste ettevõtlusnõustajad aitavad ettevõtlusplaanid läbi mõelda ning jagavad sind huvitava piirkonna kohta kasulikku taustainfot.

Aruteludeks on avatud Arvamusfestivali labor, kus toimub kolm arutelu maaelu jaoks tähtsatel teemadel. Kell 10 alustatakse teemaga „Kas haldusreform aitab maaelu?“, kell 12 toimub tuline arutelu teemal „Kas on vastutustundlik kutsuda inimesi maale elama?“ ja kell 14 on avatud teema „Mis juhtub maale kolides?“, kus jagavad kogemuslugusid lähiaastatel maale kolinud endised linnainimesed. Arutelusid juhib Speak Smarti´i moderaator Kai Klandorf, kes kaasab mõttevahetusse nii eksperdid kui ka publiku.

Esmakordselt toimub Maale elama messidel töötuba Garage48 HUB Ideepõld - kus otsitakse maaelu jaoks uusi arendusideid. Garage48 HUB Ideepõllu eesmärgiks on julgustada inimesi koos genereerima ideid, mis aitaks muuta maal elamist paremaks, läbimõeldumaks ja edukamaks.

Tallinnas toimub Maale elama mess juba kolme nädala pärast 14. mail Telliskivi Loomelinnakus.