Reformierakonnale kuuluvad kokkuleppe järgi uues valitsusliidus peaministri, välisministri, majandus- ja taristuministri, siseministri, maaeluministri, haridus- ja teadusministri ning riigihalduse ministri portfellid.

SDE vastutab kaitseministri, kultuuriministri, tervise- ja tööministri ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministri portfellide eest.

IRL vastutab keskkonnaministri, rahandusministri, sotsiaalkaitseministri ning justiitsministri portfellide eest.

Ministriportfellide jaotusest on näha, et põllumajandusministeeriumi asemele luuakse maaeluministeerium.

"Selge ka maaeluministri kandidaat, kelleks erakond on otsustanud nimetada aasta tagasi Tartu linnajuhi kohalt Tallinnasse tööle siirdunud Urmas Kruuse," kirjutab Delfi.

Taavi Rõivase esimeses valitsuses oli põllumajandusminister Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Ivari Padar.


Täiendus kell 14.45:

Maaleht.ee soovis tõenäoliselt tulevaselt põllumajandusministrilt uude ametisse astumise eel vastust kolmele küsimusele:

  • Miks põllumajandusministeerium maaeluministeeriumiks ümber nimetatakse? Kas tegemist on vaid nimevahetusega või tuleb ka sisulisi muutusi ministeeriumi tegevuses/tegevusvaldkondades?
  • Millised valdkonnad senises põllumajandusministeeriumis uue ministri arvates kõige suuremat tähelepanu nõuavad?
  • Millised on teie senised kogemused maaelu ja põllumajandusega? Milla te viimati "näpud mullaseks tegite"?

Vastusena neile teatas praegune tervise- ja tööminister minister Urmas Kruuse sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Armo Vaski vahendusel: "Kuna Eesti Vabariigi president ei ole ministreid kinnitanud ja ametlik valitsusevahetus pole veel toimunud, siis kahjuks on teie küsimustele raske vastata."