„Ma väga loodan, et Põltsamaa rahvas tuleb sellise mängulise vormiga kaasa ja sellest sünnib üks meeldejääv pidu,“ ütles Aiaots.

„Pidulised on palutud maitsma teiste küpsetisi ja ise omalt poolt midagi ühiselt kaetavale 90-meetrisele lauale tooma. Ühekordsed nõud ja morss on korraldajate poolt,“ selgitab korralduslikku poolt Põltsamaa Kultuurikeskuse direktor Janne Karu. „Kuna pinke on piiratud arvul, palume tulla oma istumisalustega, näiteks patjade või tekkidega, millel end murul mõnusalt sisse seada,“ ütles Karu.

Sünnipäevapeol on võimalus vaadata tagasi möödunule, aga ka fantaseerida linna tulevikust. Filmiklippe ja fotosid linna ajaloost näitab Põltsamaa Muuseumi juhataja Rutt Tänav. Roosisaarel on võimalik uudistada, kuidas võib välja näha Põltsamaa kesklinn tulevikus. Nimelt EV 100 raames viisid Põltsamaa Linnavalitsus ja Eesti Arhitektide Liit läbi Põltsamaa linna avaliku ruumi ideekonkursi, mille tulemusi esitletakse ja konkursi võitjaid autasustatakse linna sünnipäeval.

Tänavu samuti 90. sünnipäeva tähistav Nõmme saadab Põltsamaale sünnipäevatervitusi edasi andma Nõmme Kultuurikeskuse käsikellade ansambli „KellaRing“. Roosisaarel kõlab sel õhtul ka akordionimuusika. Meeneletil on müügil Põltsamaast inspireeritud meened nii Põltsamaa kui kaugema kandi tegijatelt. Kõik soovijad võivad välja tulla oma meenete või ideekavanditega.

Roosisaarele viivad sillad saavad 30. juunil lipuehtesse. Põltsamaa linnavalitsus palub linna juubeli puhul ka linlastel ehtida majad lippudega. „Teel Roosisaarele oleks hea mõte vaadata ka vaateaknanäitust „Põltsamaa laste pilgu läbi“, mis on kesklinna kaheksa asutuse akendel üleval 30. juunil viimast päeva,“ soovitas linnapea Aiaots.

Kogunemine Roosisaarel algab kell 18.00 ja pidu ise läheb lahti kell 19.00. Vihma korral toimub sünnipäevapidu Põltsamaa Kultuurikeskuses.