„Rääkisid Viasatist, aga siis hakkasid uurima maja ees seisva auto kohta, et kelle oma see on,” märkis Andra. Kuna kõrges vanuses vanaema ei saanud täpselt aru, kas tegu oli päris või libamüügimeestega ning jutt tundus lapselapsele kahtlane, siis otsustaski ta teisi hoiatada.

Andra ühismeediapostituse peale saabus teateid müügimeeste sõitudest juulikuus ka Andre, Meemaste, Tromsi, Lutsu, Orajõe küladesse ja mujalegi...

Täispikk lugu on loetav LõunaLehes.

Viasati meediasuhete juhi Karin Laurima kommentaar:

Tumesinine Fiat antud numbrimärgiga on tõesti meie müügiinimese auto, millega Põlva kandis sõideti. Müügiinimesele meenus ka vestlus toreda majaomanikuga, kellelt alguses sai ilma igasuguse tagamõtteta ja nö jää sulatamise eesmärgil küsitud tõesti ka hoovis oleva auto kohta. See ei olnud tõesti kõige parem valik vestluse alustamiseks ning müügiinimene ka ise mõistab seda. Vabandame siiralt majaomaniku ees.

Küll aga toimus kogu suhtlus ukse lävel ning müügiinimesel oli töötõend kaelas ja Viasati logodega tööriietus seljas. Tuppa pole Viasati müügiinimesel asja.

Viasatil on olemas äratuntavate kleebistega buss, millega töösõite tehakse, kuid sessoonselt töömahu suurenemise tõttu võivad müügiinimesed sõita ka eraautodega, millel puuduvad Viasati kleebised.

Juulis on Viasati müügiinimesed käinud ka Põlvas ja Põlva lähistel sooviga leida üles huvilised, kes soovivad endale teleteenust, kuid pole leidnud võimalust või aega sellega tegeleda ja naudivad mugavust, mida pakub otsemüügiinimene, kes tutvustab erinevaid Viasati tooteid ja teenuseid otse inimese koduhoovis.

Otsemüügitöös tuleb selliseid olukordi ikka ette, kus inimesed kardavad õigustatult oma vara pärast ja on umbusklikud. Julgustame omalt poolt kõiki, kelle ukse taha tuleb võõras müügiinimene, alati küsima töötõendit, mille abil saab müügiinimese tuvastada.

Pildid töötõenditest ja näited vormirõivastusest: