„Kui igaüks on omaette nagu väike aatom, siis ei teki koostööd, mis edasi viib,“ sõnas president. Tema sõnul võib mööda Eestit ringi sõites märgata, et paljud kohad on rohkem korras, kui teised. Korrastatuse taga on enamasti külaseltsid või vabakonnad, kes ei oota, et neile midagi antakse või nende eest ära tehakse, vaid teevad ise ja endale ja teevad hästi.

„Ma olen teile väga tänulik, te olete eeskujuks paljudele. Mitte ainult teie, vaid kogu Eesti on õigel teel,“ lausus president Ilves.

Lustivere külaseltsi juhatuse esimees Riina Paluoja ütles, et president plaanis neile külla tulla juba sellest ajast peale, kui neile kahe aasta eest aasta küla tiitel üle anti. „Ootasime väga,“ kinnitas ta rõõmsalt. Paluoja sõnu kinnitas servast servani rahvast täis saanud rahvamaja saal. Kohalikud teadsid rääkida, et varem on nende külas käinud ka Lennart Meri ja Arnold Rüütel. President Ilves jättis külaskäigust mälestuseks oma portree, tehes nalja, et 13 kuu pärast võib selle juba keldrisse viia, kuid seni teadku külarahvas, et president kui riigi esindaja jälgib nende tegemisi rahulolu ja heakskiiduga.

Küsimusele, kui palju teadis president Lustivere külast enne aasta küla tiitli saamist, vastas Ilves ausalt, et oli palju kordi märganud Tallinna-Tartu maanteel teeviita, mis näitab, et Lustiverre on viis kilomeetrit.

Nüüd on tal võimalus aga rohkem teada saada, sest ka president sai kingituseks värskelt trükis tulnud raamatu „Killukesi Lustivere piirkonna ajaloost“, mille pani kokku Lustivere põhikooli õpetaja Lea Lints. Raamat räägib piirkonda jäävatest Lustivere, Kaliküla, Neanurme, Tõrenurme, Pudivere, Sulustvere ja Kaavere külade ajaloost, seal elanud ja elavates inimestest.

Trükise koostamisel kasutas Lea Lints kohalike inimeste mälestusi ja ajaloohuviliste kogutud materjali. Raamatu väljatulekut oodati ning huvi selle vastu oli nii suur, et nüüd kogutakse juba raha kordustiraažiks.