Anna ja Viktor elasid koos kaksteist aastat. Siis aga lagunes neile pulmadeks kingitud hinnaline tolmuimeja Vihr 8 ning Viktor keeldus edaspidi tubade koristamisest.

"Olen ju mees ning minulgi on mingi väärikus," põhjendas Viktor lahutuspaberite sisseandmist. "Tolmuimejaga töötades tundsin end nagu tõeline mees. Isegi harja ja kühvliga suutsin harjuda, kuid viimaseks tilgaks karikas sai tolmulapp, millega naine mind voodi alla saatis."

"Toiduvalmistamine on meie peres olnud ikka naiste töö," tutvustas Linda põhjusi, mis teda abikaasast lahkuma sundis.

"Ühel ilusal päeval tuli aga Heino kööki ja teatas, et nüüd tahab ka tema süüa teha. Olin sellest niivõrd jahmunud, et ei saanud sõnagi suust - kas viinerid ja nuudlid, mida me kakskümmend viis aastat söönud oleme, ei kõlbagi enam? Jooksin nuttes magamistuppa.

Kui ma sealt paari tunni pärast välja tulin, oli Heino elutoas laua katnud. Mida kõike ta ei teinud, et mind kui naist alandada: Soupe aux Haricots Verts, siis kohe Foie gras Alain Rogié.

Kuid sellest talle veel ei piisanud, magustoiduks oli Pompe aux Pommes du Perigord ning Dom. Cauhapé Noblesse 2001.

Sellist mõnitamist ma enam välja ei kannatanud ning otsustasin lahutuse sisse anda."

Lepitamatusse tülli on pööranud ka Antonio ning Renee.

"Kooselu alguses lubas Antonio mind kätel kanda, hoolitseda ja armastada," seletab Renee (47, nimi ja sugu muudetud). "Kuid mida aasta edasi, seda vähem ta kodutöödes osales. Küll oli tal vaja sõpradega välja minna, siis ei saanud põneva vormelautode võistluse vaatamist katkestada. Nii jäi tubade koristamine, nõude pesemine ja isegi prügi väljaviimine ainult minu õlule. Aga mina käin ju ka tööl ja toidan peret."

Praegu elab Renee üksi, kuid on taas vaba ja õnnelik.