„Sobivuse edetabelit juhivad siseminister Andres Anvelt ja kultuuriminister Indrek Saar, keda pidas pädevaks vastavalt 70% ja 66% vastanuist. Mõlemad on tuntud isikud, kes on pikemat aega töötanud oma ministeeriumi valitsemisala ettevõtete juhtidena ning selle tõttu omavad ka vastava valdkonna kompetentsuskuvandit,“ sõnas Emori uuringuekspert Aivar Voog. „Kolmandaks asetunud peaminister Jüri Ratast pidas sobilikuks oma ametisse 63% Eesti elanikest.“

Sobivuse edetabel (% elanikest):

„Mittesobivateks hinnati ministreid, kes on paljude jaoks tundmatud nagu sotsiaalkaitseminister Kaia Iva ja riigihaldusminister Mihhail Korb, või isikuid, kellel puudub tuntav seos oma valdkonnaga – näiteks arvas 31% vastajaist, et Margus Tsahkna ei sobi kaitseministriks. Suureks erandiks on siin maaeluminister Martin Repinski, kes on viimaste nädalate jooksul saanud väga tuntuks, kuid seda tänu skandaalsetele asjaoludele, mida ei peeta üldsegi sobilikuks ühele ministrile. Repinskit hindas sobimatuks 48% vastanuist,“ rääkis Aivar Voog.

Ebasobivuse edetabel (% elanikest):

Uuringu viidi läbi veebiintervjuudena ning kokku küsitleti 907 alalist elanikku vanuses 15-74 aastat. Küsitlusperiood oli 25.11 – 01.12.2016.

Tundmatuse edetabel (% elanikest):