Tantsujuhi ja ürituse eestvedaja Maie Orava sõnul võib märgata tendentsi, kus naised on ülekoormatud nii kodus, tööl kui ühiskondlikus elus. "Kogu selle kiiruse juures kiputakse unustama, kui oluline on leida aega ka enda jaoks, et kogu selle ülesannete hulgaga edukalt hakkama saada. Normaalses sotsiaalses keskkonnas peab kõik olema tasakaalus, seega peavad olema tasakaalus ka meeste ja naiste rollid," sõnas ta.

Et pakkuda naistele võimalust taastumieks, kutsub Tarvanpää selts kõiki naisi suurele meditatsiooniüritusele Rakvere Vallimäel.

Päeva juhatab sisse tervitus päikesetõusule ja tänu Maaemale.
"Lauldame regilaulu maailma loomisest, liigume muistsetes maagilistes kujundites, jagame õpetusi tulevasteks päevadeks, virgutame oma keha ja vaimu ning laseme hingel elada. Oleme valinud 8. kuupäeva, kuna 8 on numbrina põhjala riikide usundites kaitsev sümbol," selgitas Orav.

Päeva eesmärgiks on, et lahkudes oleksid kõik tulvil energiat ja naised naaseksid oma igapäevaelu juurde tahtejõuliste ja rõõmsatena.

Päeva esimesest osast võivad osa võtta ainult naised. Mehi päikesetõusu ajal naiste lähedusse ei lubata. See on aeg, kus naised saavad olla isekeskis, vaadata endisse, koguda naiseks olemise jõudu. Päeva esimene osa algab päiksetõusu tervitusega, hõlmab endas ürgseid regilaule, liikumist maagilistes kujundites, ühismeditatsiooni, loitsumist ning palju muud. Varahommikuse osa lõpetab hommikukohv, mille saatel saavad naised üksteisega vabalt suhelda.

Soovijatel on võimalus pärast hommikust osa minna loodusmatkale, kus matkajuht tutvustab neile loodust, selle seadusi, omapära ja jõudu. Kes matkale minna ei soovi saab heatujuliselt minna koju oma pere äratama (olema perele päeva päikeseks) või laadale uut ja huvitavat kaema.

Ajakava:
4.20 tervitatakse päikesetõusu
4.40 Maaemale tänu-ühismeditatsioon: Holger
5.40 Liikumine maagilistes kujundites
6.00 Regilaul "Maailma loomine"
6.15 Virgumine päevale
7.00 Hommikukohv ja pannkoogid
7.30 Päevale vastu: jalutuskäik Rakvere Tammikus
12.00 Õnneliku päeva õpetused + Siiri Sisaski kontsert
13.00 Meditatsioon: pühadus meie sees - Mai-Agate Väljataga